Intel представи 3то поколение Intel® Core™ процесори и ултрабуци в България

Новите продукти са вече на разположение, предлагани от Acer, Asus, Jar Computers, Laptop.bg, Lenovo, Most Computers, Multirama, PCstore.bg, Sony и Toshiba
по статията работи: Елица Елефтерова
Intel представи 3то поколение Intel® Core™ процесори и ултрабуци в България
Снимка: Intel

Intel Corporation представи днес третото поколение Intel® Core™ на българския пазар. Новите продукти са вече на разположение, предлагани от Acer, Asus, Jar Computers, Laptop.bg, Lenovo, Most Computers, Multirama, PCstore.bg, Sony и Toshiba.

Година след тяхното въвеждане на пазара, Intel също представи официално следващата вълна от Ultrabook™ системи. Като направи смело изявление за важността на сензорните технологиии, компанията обяви също, че Intel е подписала споразумения с няколко водещи производители на сензорни панели, за да осигури подходящи възможности, за да посрещне очакваното търсене на изживявания с ултрабуци със сензорни възможности през следващите няколко години.

Intel също подчерта усилията на компанията да предостави фокусирани върху потребителите изживявания с редица мобилни устройства от Ultrabook до смартфони и таблети, като посочи засилването и при трите.

Повече от 35 нови ултра-елегантни, ултра-бързи Ultrabook системи са или  ще бъдат на разположение сега за покупки  в рамките на 30 дни, с повече от 110 дизайна очаквани следващата година. С мощта на  3-тото поколение Intel® Core™ процесори  и направени с най-усъвършенстваните в света 22nm 3-D tri-gate транзистори, тези нови Ultrabook устройства са по-отзивчиви и предлагат усъвършенствана сигурност при избрани стилни дизайни за крайни и бизнес потребители.

"Нашите изживявания в живота  се определят от нашите сетива  – от това какво виждаме,  чуваме и докосваме," каза Богдан  Джорджеску, Channel Account Manager, Intel Румъния. "Тези човешки сетива са също и в основата на визията на Intel ултрабуците да предоставят безкомпромисно, "задължително" компютърно изживяване.

"Днес, благодарение на работата  на индустрията като цяло, ние  сме една стъпка по-близо до  това да изпълним тази визия  с появата на следващата вълна  от устройства, базирани на 3тото  поколение Intel Core процесори. Иновациите  трябва да продължат, докато  ние се движим към базирани  на сензорни възможности Ultrabook convertible дизайни, а в бъдеще целим да предоставим на тях и на други устройства усещания, които ще правят нашето взаимодействие с тях естествено и интуитивно. "

Следващата вълна от Ultrabook устройства носи повече отзивчивост, усъвършенствана сигурност
В допълнение към повишената отзивчивост  и усъвършенстваните характеристики за сигурност, Ultrabook устройствата, базирани на новите 3то поколение Intel Core процесори предоставят до два пъти по-висока медиа и графична производителност, в сравнение с предишното поколение, дълъг живот на батерията и предлагат по-голям избор от стилни, тънки дизайни.

Тази нова вълна от Ultrabook устройства се "събужда" мигновено, което означава, че системите ще преминават от състояние  на хибернация до режим на активност  за по-малко от 7 секунди и бързо  ще стартират любимите приложения1. Intel® Smart Connect Technology помага да се актуализират автоматично имейлите и социалните мрежи, дори когато ултрабукът е в спящ режим, и по този начин запазват мощността и живота на батерията.

Докато сигурността става по-важна  за потребителите, които искат да са спокойни за предпазването на своите данни и лична информация, следващата вълна от Ultrabook системи е оборудвана с усъвършенствани характеристики за сигурност, включително Intel® Anti-Theft technology, която позволява на потребителите автоматично да деактивират системата, ако е изгубена, или открадната. Богдан Джорджеску обяви, че хората на няколко ключови пазари по света ще могат да активират безплатен с ограничено време абонамент за обслужване, без да е необходима инсталация, от Absolute Software*, McAfee*, Norton* и Intel.

В допълнение, всички Ultrabook устройства, базирани на 3-тото поколение Intel Core процесори имат вградена Intel® Identity Protection technology, за да осигуряват безопасност за идентичността на хората и да осигурят, че когато потребителите посещават своите любими уебсайтове и социални мрежи, сайтовете да ги идентифицират и да знаят, че това наистина са те.

Ultrabook сега навлиза също и  при корпоративните технологии. Изградени с 3тото поколение Intel® Core™ vPro™ процесорна платформа,, тези Ultrabook устройства предоставят на бизнес организациите сигурността и производителността да използват компютърните технологии с увереност и в стилни и иновативни дизайни, които бизнес потребителите желаят.

Със сензорни възможности, Ultrabook Convertible дизайни предлагат изживявания без компромиси
Представена за първи път от Intel преди повече от година, категорията Ultrabook възвестява нова ера за компютърните технологии, която бързо се подхранва от иновации от широк спектър от индустрията.
"Благодарим на нашите партньори  и на компютърната индустрия  като цяло, за безпрецедентните  иновации, които въведоха Ultrabook за  толкова кратко време", каза  Богдан Джорджеску. "Но ние  едва сега започваме."

По-късно тази година, Intel и индустрията  ще продължат да развиват Ultrabook устройствата с добавянето на изживявания, базирани на сензорни технологии. Intel вярва, че сензорните възможности са ключов компонент при изживяването с Ultrabook и ще бъде все по-важна за широк спектър от устройства. Богдан Джорджеску каза, че сензорните технологии също ще спомогнат за още повече иновации и нови изживявания, особено за Ultrabook convertible дизайните, които предлагат наистина безкомпромисно компютърно изживяване.

За тази цел, Богдан Джорджеску обяви  споразумения за сензорни възможности с няколко водещи доставчици на сензорни технологии, включително Cando, HannsTouch, ТPК и Wintek. Споразуменията са важен елемент от общото усилие на Intel за предоставяне на възможности на индустрията и бъдещето на Ultrabook изживяването.

Бъдещето: компютри, които  виждат, чуват и чувстват
Intel предизвика индустрията като очерта бъдещето на компютърните изживявания, давайки на компютрите сетива, или способността да виждат, чуват и да чувстват по подобен на хората начин. Добавянето на сензорни възможности при ултрабуците е само началото.

Компанията демонстрира за първи  път прилагането на изживяване с  глас на много езици, на базата на Nuance's Dragon* engine и речева технология, оптимизирана за Intel ® архитектура на Ultrabook ™. Както  анонсираха през януари, компаниите си сътрудничат, за да се осигури чудесно  гласово изживяване за потребителите. С това решение потребителите  могат да проверяват и актуализират своите социални медии, да използват  voice over IP разговори, да търсят в интернет и да контролират своите медийни файлове. Потребителите могат също да контролират Ultrabook устройствата, когато не са свързани към Интернет с помощта на гласа си, за бързо и лесно стартиране на приложения, да ползват локални медийни файлове и да работят с много приложения едновременно.

Intel каза, че компанията работи върху бъдещите технологии, които биха могли да позволят на хората да се ангажират по-естествено и интуитивно с различни устройства, от Ultrabook или смартфон до интелигентни системи в ежедневието. Такива приложения може да включват компютри на възприятието, разпознаване на жестове от близко разстояние, използване на смартфоните за взаимодействие и контрол на един Ultrabook или настолен компютър или дори проследяване на ритъма на сърцето на определен човек чрез технология, която "вижда" и анализира движението на бузите му.

Като  част от своята инвестиция в категорията Ultrabook, Intel стартира конкурса Ultrabook™ Experience Software Contest за разработчици на софтуер в Европа, Близкия Изток и Африка, с цел да насърчи иновациите за едно по-привлекателно и интуитивно изживяване за потребителите. Разработчиците на софтуер са поканени да изпратят своите креативни идеи за софтуерни приложения, като се възползват от най-новите функционалности на Ultrabook – с фокус върху компютърното изживяване на възприятието, включително разпознаване на докосване, жестове и глас. Срокът за подаване на идеите е до 25 юли, а победителите ще бъдат обявени през септември 2012.

 реклама