Intel и индустрията очертават бъдещето на компютърните изживявания с Intel® Architecture

Следващата вълна на Ultrabook™ устройства са на разположение сега; Intel подписа споразумения за touch възможности, за да отговори на очакваното търсене
по статията работи: Елица Елефтерова
Intel и индустрията очертават бъдещето на компютърните изживявания с Intel® Architecture
Снимка: Intel

Старшият вицепрезидент на Intel Corporation Том Килрой  официално представи следващата вълна от Ultrabook™ системи по време на своята презентация на Computex Taipei 2012. Като направи изявления за важността на touch технологиите, Том Килрой обяви също, че Intel е подписала споразумения с няколко водещи производители на тъч панели, за да осигури подходящи възможности, за да посрещне очакваното търсене на изживявания с ултрабуци с тъч възможности през следващите няколко години.  

Той също подчерта усилията на компанията да предостави фокусирани върху потребителите  изживявания с редица мобилни  устройства от Ultrabook до смартфони и таблети, като посочи засилването и при трите.  

Повече от 35 нови ултра-елегантни, ултра-бързи Ultrabook системи са или ще бъдат на разположение сега за покупки в рамките на 30 дни, с повече от 110 дизайна очаквани следващата година. С мощта на  3тото поколение Intel® Core™ процесори и направени с най-усъвършенстваните в света 22nm 3-D tri-gate транзистори, тези нови Ultrabook устройства са по-отзивчиви и предлагат усъвършенствана сигурност при избрани стилни дизайни за крайни и бизнес потребители.

"Нашите изживявания в живота се определят от нашите сетива – от това какво виждаме, чуваме и докосваме," каза Том Килрой. "Тези човешки сетива са също и в основата на визията на Intel ултрабуците да предоставят безкомпромисно, must-have компютърно изживяване.  

"Днес, благодарение на нашите партньори тук в Тайван и на работата на индустрията като цяло, ние сме една стъпка по-близо до това да изпълним тази визия с появата на следващата вълна от устройства, базирани на 3тото поколение Intel Core процесори. Иновациите трябва да продължат, докато ние се движим към базирани на тъч Ultrabook convertible дизайни, а в бъдеще целим да предоставим на тях и на други устройства усещания, които ще правят нашето взаимодействие с тях естествено и интуитивно. "

Следващата вълна от Ultrabook устройства носи повече отзивчивост, усъвършенствана сигурност

В допълнение към повишената отзивчивост и усъвършенстваните характеристики за сигурност, Ultrabook устройствата, базирани на новите 3то поколение Intel Core процесори предоставят до два пъти медиа и графична производителност, в сравнение с предишното поколение, дълъг живот на батерията и предлагат по-голям избор от стилни, тънки дизайни.  

Тази нова вълна от Ultrabook устройства се "събужда" мигновено, което означава, че системите ще преминават от състояние на хибернация до режим на активност за по-малко от 7 секунди и бързо ще стартират любимите приложения1. Intel® Smart Connect Technology помага да се актуализират автоматично имейлите и социалните мрежи, дори когато ултрабукът е в спящ режим, и по този начин запазват мощността и живота на батерията.  

Докато сигурността става по-важна  за потребителите, които искат да са спокойни за предпазването на своите данни и лична информация, следващата вълна от Ultrabook системи е оборудвана с усъвършенствани характеристики за сигурност, включително Intel® Anti-Theft technology, която позволява на потребителите автоматично да деактивират системата, ако е изгубена, или открадната. Том Килрой обяви, че хората в няколко ключови пазари по света ще могат да активират с ограничено време абонамент за обслужване без да е необходима инсталация от Absolute Software*, McAfee*, Norton* и Intel.

В допълнение, всички ултрабук устройства, базирани на 3-тото поколение Intel Core процесори имат вградена Intel® Identity Protection technology, за да осигуряват безопасност за идентичността на хората и да осигурят, че когато потребителите посещават своите любими уебсайтове и социални мрежи, сайтовете да ги идентифицират и да знаят, че това наистина са те.

Ultrabook сега навлиза също и при корпоративните технологии. Изградени с 3-тото поколение Intel® Core™ vPro™ процесорна платформа, тези Ultrabook устройства предоставят на бизнес организациите сигурността и производителността да използват компютърните технологии с увереност и в стилни и иновативни дизайни, които бизнесът желае.

С тъч възможности, Ultrabook Convertible дизайни предлагат изживявания без компромиси
Представена за първи път от Intel преди повече от година, категорията Ultrabook възвестява нова ера за компютърните технологии, която бързо се подхранва от иновации от широк спектър от индустрията.

"Благодарим на нашите партньори  тук в Тайван и на компютърната  индустрия като цяло, за безпрецедентните иновации, които въведоха Ultrabook за толкова кратко време", каза Том Килрой. "Но ние едва сега започваме."

По-късно тази година, Intel и индустрията  ще продължат да развиват Ultrabook устройствата с добавянето на изживявания, базирани на тъч технологии. Intel вярва, че тъч възможностите са ключов компонент при изживяването с Ultrabook и ще бъде все по-важна за широк спектър от устройства. Килрой каза, че тъч технологиите също ще спомогнат за още повече иновации и нови изживявания, особено за Ultrabook convertible, които предлагат наистина безкомпромисно компютърно изживяване.

За тази цел, Килрой обяви споразумения за тъч възможности с няколко водещи доставчици на тъч технологии, включително Cando, HannsTouch, ТПК и Wintek. Споразуменията са важен елемент от общото усилие на Intel в индустрията и бъдещето на Ultrabook изживяването.


Въвеждането на най-доброто  от технологията на Intel за смартфони и таблети

Като подчерта напредъка на компанията в смартфон бизнеса, Килрой посочи предстояща складова наличност в Обединеното Кралство   и Франция на нови високопроизводителни Android смартфони на Orange, базирани на технологии на Intel. Intel-базираните Lenovo* LePhone* K800  бяха представени онлайн и в магазините в Китай на 30 май. Тези телефони се присъединиха към Lava's XOLO* X900, първият смартфон с Intel Inside, който бе пуснат на пазара в Индия през април.

Килрой каза, че Intel се ангажира с предоставяне на цялостно и сигурно изживяване със смартфоните, , включително бързо сърфиране и изтегляне, високо ниво на работа с множество програми едновременно, блестяща камера, отлични графична и видео производителност с конкурентоспособен живот на батерията.

Той също така заяви, че Intel-базираните таблети ще разширят изживяванията със смартфони, като същевременно предлагат съвместимост с обширна библиотека от съществуващи приложения и устройства. Компанията има 20 дизайна, на базата на предстоящите 32nm Intel ® Atom ™ SoC, с кодово име "Clover Trail," проектирани за Microsoft * Windows * 8. Дали в slate, convertible или други иновативни дизайни, тези таблети ще бъдат в състояние да бъдат винаги включени, винаги свързани като същевременно са много тънки решения с цял ден живот на батерията.

Комбинацията от Windows 8 с Intel Inside е  проектирана да даде на потребителите възможността да използват нови приложения, предлагани в бързия Windows 8 потребителски интерфейс, като също да поддържат настоящите Windows приложения, които хората знаят и използват днес.

Бъдещето: компютри, които  виждат, чуват и чувстват
Килрой предизвика индустрията като очерта бъдещето на компютърните изживявания, давайки на компютрите сетива, или способността да виждат, чуват и да чувстват по подобен начин на хората. Добавянето на възможности за тъч при ултрабуците е само началото.

Килрой демонстрира за първи  път прилагането на изживяване с глас на много езици, на базата на Nuance's Dragon* engine и речева технология, оптимизирана за Intel ® архитектура на Ultrabook ™. Както анонсираха през януари, компаниите си сътрудничат, за да се осигури чудесно гласово изживяване за потребителите. С това решение потребителите могат да проверяват и актуализират своите социални медии, да използват voice over IP разговори, да търсят в интернет и да контролират своите медии. Потребителите могат също да контролират Ultrabook устройствата, когато не са свързани към Интернет с помощта на гласа си за бързо и лесно стартиране на приложения, да ползват локални медийни файлове и да работят с много приложения едновременно.

Килрой каза, че компанията работи върху бъдещите технологии, които биха могли да позволят на хората да се ангажират по-естествено и интуитивно с различни устройства, от Ultrabook или смартфон до интелигентни системи в ежедневието. Такива приложения може да включват компютри на възприятието, разпознаване на жестове от близко разстояние, използване на смартфоните за взаимодействие и контрол на един Ultrabook или настолен компютър или дори проследяване на ритъма на сърцето на определен човек чрез технология, която "вижда" и анализира движението на бузите му.

 реклама