Intel демонстрира своите цялостни решения за учениците и училищата по време на Bett 2014

Intel представя следващото поколение референтни дизайни на Intel® образователни таблети (Intel® Education Tablet) и Intel®Classmate PC, изградени специално за образованието, които да ангажират учениците и да дават повече възможности на учителите.
по статията работи: Данаил Казаков
Intel демонстрира своите цялостни решения за учениците и училищата по време на Bett 2014

Intel Corporation представи иновативни модели на референтни дизайни на устройства за образованието, насочени към интерактивната учебна среда на 21-ви век днес на Bett 2014. Новият Intel® Education Tablet и Intel® classmate PC   са част от Intel® Education Solutions, които включват устройства, софтуер, съдържание, услуги и професионално развитие на учителите, които работят заедно, за да превърнат ученето и преподаването в успех за учениците.

Както Intel Education Tablet, така и classmate PC се характеризират с лесен за употреба от учениците подсилен дизайн, могат да издържат на падане от бюрото (от 70см)1 и предоставят издържливост на вода и прах, за да промотират ученето навсякъде и по всяко време.

"Навсякъде образователните лидери имат желание да подтикнат към постижения учениците си и да насърчат ученето през целия живот. Ние в Intel вярваме, че подходящата технология може да бъде ттрансформираща,"- каза Джон Галвин, вицепрезидент "Продажби и маркетинг" в Intel Corporation и генерален мениджър на World Ahead Program. "Ето защо ние сме фокусирани върху проектирането на инструменти, които "съживяват" ученето, като помагат за това учениците да бъдат по-увлечени. Резултатът е бъдеще, в което хората имат уменията, от които се нуждаят за развитие и възможности."

Образователният таблет на Intel - Intel Education Tablet, работи с Android* 4.2 и притежава подходящи за деца характеристики, като гумени обвивки отстрани, което улеснява малките ръце да го държат, бутон за включване, който може да устои на случайно натискане, и стилус, който е с реалистично, подобно на химикалка захващане. Захранван от двуядрен процесор Intel® Atom™ processor Z2520, десетинчовият таблет има предно и задно-насочваща се камера и опционална поддръжка на 3G, и пердоставя живот на батерията от средно 12 часа2, за да може да върви в крак с ученето на учениците през целия ден.

Процесорът Intel Atom Z2520 работи на честота 1.2GHz и поддържа Intel® Hyper-Threading Technology3, позволявайки четири едновременни потока от приложения, което още повече увеличава общата ефективност на Atom ядрата. Интегрираната платформа също включва Intel® Graphics Media Accelerator с графично ядро, което поддържа богати 3-D образи, реалистичен гейминг и плавен, пълен 1080P ускорен на хардуерно ниво енкодер и декодер за видео на 30 frames в секунда. Всички те са полезни в учебната среда на 21-ви век.

Десетинчовият Intel classmate PC е базиран на процесор Intel® Celeron® N2806 и работи с Windows* 8.1, Windows* 7, а сLinux версия, базирана на Intel® Celeron® processor N2805, ще бъде представена по-късно тази година. Опционалният сензорен екран се характеризира с въртяща се камера, за да се осигури създаване на съдържание.

HP* Classmate Notebook PC е първият глобален търговски продукт, базиран на новия референтен дизайн на classmate PC и се очаква да е на разположение този месец в Северна и Южна Америка, Европа, Близкия изток и Африка и по-късно тази пролет в Азиатско-Тихоокеанския регион.

"HP Classmate Notebook помага да се предостави достъп до инструменти за инструкции, приложения за учене и образователно съдържание за ученици и учители по целия свят’ –каза Гю Шмедлен, вицепрезидент на PPS Education, HP. "В комбинация с професионално развитие и ресурсите на НР за национално технологично планиране, HP Classmate може да помогне за значимо обучение и социални и икономически резултати"

Новият Intel Education таблет и Classmate PC са проектирани с характеристики като snap-on увеличаване на образа с щракване и сензорен датчик за температурата , който се включва към аудио джака на устройството. Тези характеристики дават възможност на учениците да разглеждат микро- и макроскопични изображения и да измерват и анализират данни за заобикалящата ги среда, пренасяйки науката в ежедневието и давайки свободата на учениците да изследват научни концепции навсякъде, не само в научната лаборатория.

Intel Education решения за класната стая

Новият Intel Education Tablet и classmate PC са мощни инструменти за обучение, част от гъвкави, холистични Intel Education решения, които включват редица устройства - от таблети до лаптопи и устройства 2-в-1, софтуер, съдържание, услуги и професионално развитие за учители, което да помага на учителите да ангажират учениците в ученето и да повишат постиженията им. Комплектът Intel Education Software включва апликации, които да ангажират учениците с инструменти, които изискват изучаване на учебната програма и предлагат по-задълбочено обвързване със съдържанието, като например, приложението Kno* ( вече част от Intel Education), което предлага на учители и ученици достъп до глобална дигитална библиотека с повече от 225 000 учебни заглавия.

Intel вярва, че технологиите могат да дадат сили на преподавателите, лидерите и технологичните експерти да подготвят по-добре учениците за успех в живота. На основата на повече от десетилетие на реално сътрудничество, прилагане и изучаване, Intel Education Solutions са изградени, за да помагат на преподавателите да вдъхновяват учениците, да подпомагат училищата в постигането на образователно отличие и да осигуряват по-добра управляемост от администраторите. Доказаните решения на Intel за образованието са помогнали на повече от 10 милиона учители да подобрят образованието на стотици милиони ученици от 100 държави.

Пълният комплект от образователни решения на Intel са представени на щанда на Intel на Bett 2014 (B358). Щандът показва виртуална класна стая, в която реални учители ще водят уроците си, базирани на учебния план на Intel.

За Intel

В нашата все по-глобална икономика, Intel Corporation смята, че любопитството, критичното мислене и качеството на образование са необходими, за да се подготви утрешната работна сила за работните места на 21-ви век. Ето защо, Intel си сътрудничи с правителства, неправителствени организации и индустрии, за да подобри образованието и да осигури възможност на хората да развиват уменията си успешно за цял живот. Intel директно се включва в развитието на образователни решения и програми, както и подкрепя образованието чрез ползи от технологичен достъп. Програмите на Intel са пригодени към местни нужди, но са унифицирани от общата тема на отключване на индивидуалния потенциал чрез осигуряване на умения и възможности за успех. www.intel.com/education

 реклама