IMI България откри нови производствени мощности и административна част в Ботевград  3

Компанията инвестира 4 млн. евро в нови технологични и логистични мощности и планира нови 400 работни места
по статията работи: biznews.bg
IMI България откри нови производствени мощности и административна част в Ботевград

На официална церемония "Интегрейтид Микро-Електроникс” България (IMI България) отбеляза 20-тата годишнина от началото на производството си в България и откри нови производствени мощности на площ от 8 500 кв. м. и административна част от 2000 кв. м. Откритите мощности и помещения са проектирани така, че да създават безопасна и приятна работна среда на високо световно ниво, както и да дадат възможност за увеличаване на продукцията.

Компанията е лидер в България на динамично развиващата се електронна индустрия за автомобилния пазар и се отличава с използването на съвременни технологии, оригинални инженерни решения и изключително ефективен управленски модел. Целият продуктов цикъл се реализира в страната - от първия контакт с клиента до производството и гаранционното обслужване, а автомобилните изделия формират цели 92% от продажбите й.

Ерик Де Кандидо, управляващ директор на IMI България, обяви че през тези 20 години в България, компанията достига годишен оборот от 400 млн. лв., 2300 служители и оператори, 100 млн. евро инвестиции и повече от 1 млрд. броя, доставени компоненти. От 2013 до 2016 IMI България е инвестирала над 26 млн. евро в сгради и машини. В заводите работят 16 SMD монтажни линии, всяка произвеждаща по 170 000 компонента на час. Нивото на дефекти е по-малко от един на милион, което е значително по-добро от средното световно равнище.

За Жил Бернар, президент и Chief Operating Officer на IMI, развитието на компанията е една изключително успешна бизнес история, пример за отличен мениджмънт и комуникация на всички нива на управление и производство. Той изтъкна ролята на подготвените инженери и високото технологично ниво в България, като един от факторите за сериозното разширение на производството и инвестициите в българската компания. Бернар благодари на мениджмънта на IMI България и лично на Ерик Де Кандидо за изключителните постижения в развитието на бизнеса.

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов посочи IMI България като стратегически инвеститор с дългосрочни бизнес цели в България, създаващ стабилна заетост и допринасящ за повишаване на икономическата активност в региона. "Изборът за реализиране на проекта в България е изключително позитивен сигнал за останалите инвеститори, които разглеждат Югоизточна Европа като потенциална локация за установяване на нови производства", допълни той.

Лъчезар Борисов подчерта, че IMI България създава високи нива на добавена стойност за българската икономика и допринася за експорта и въвеждането на нови технологии.

Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев изтъкна добрите резултати от съвместната работа с IMI България и подчерта, че компанията е в основата на развитие на автомобилната индустрия в региона.

Кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов сподели, че гражданите на Ботевград оценяват работата на компанията и изключителното й значение за града. Според него "IMI България е отличен пример за успешен бизнес, който ще допринесе за повече инвестиции и привличане на високотехнологични и екологични производства в града и региона".

Официалните лица и гостите на събитието проведоха специална обиколка в завода и се запознаха с производствените мощности на компанията.

 

За IMI България

Компанията е част от Integrated Micro-Electronics, Inc., с петнадесет производствени звена по цял свят, разположени във Филипините, Китай, Сингапур, САЩ, Мексико, България и Чехия, на 6-то място в света сред най-добрите производители на електронни модули за автомобилната индустрия. Българският клон е номер 1 в аутомотив частта на компанията майка, дава 25% от целия й оборот и е главен производител за Европа. IMI България предлага голяма гама технологични продукти и постоянно увеличава пазарния си дял в световен мащаб.

Компанията е лидер в България на преуспяващата електронна индустрия за автомобилния пазар и се отличава с използването на съвременни технологии, оригинални инженерни решения и изключително ефективен управленски модел. Целият продуктов цикъл се реализира в страната - от първия контакт с клиента до производството и гаранционното обслужване, а автомобилните изделия формират цели 92% от продажбите й.

IMI България доставя на престижните си клиенти Valeo, Brose, Magna, Delphi, TRW, Denso, Automotive Lighting, SMR, Grupo Antolin, Electricfil и др. голяма гама от електронни модули за LED светлини, управление на предни и задни чистачки, управление на прозорци и огледала, климатроник, мултимедия, управлениe на автоматично отваряне и затваряне на врати, заключване на волана и управление на двигателя, които се вграждат в автомобилите на световните лидери.

През 2016 г. "Интегрейтид Микро-електроникс България" ЕООД получава сертификат за инвестиция клас А за проекта "Разширение и оптимизиране на технологичните и логистични мощности" в гр. Ботевград. Инвестицията е в размер 7.63 млн. лв. Плановете на IMI България през следващите 10 години включват увеличаване на конкурентоспособността, повишаване нивото на качество и осигуряване на навременни доставки. С предвидени инвестиции от около 4 млн. евро в нови технологични и логистични мощности и планирани нови 400 работни места компанията доказва, че в България може да се развива производство на световно ниво.

 реклама