IBM увеличава сигурността чрез нови Power Systems и системи за съхранение на данни

Новите технологии, които представя IBM, са част от фокуса на компанията върху Smarter Computing системите
по статията работи: Елица Елефтерова
IBM увеличава сигурността чрез нови Power Systems и системи за съхранение на данни
Снимка: IBM

IBM представя нови технологии, създадени да помогнат на компаниите да подобрят сигурността, да се възползват от облачните изчисления и да анализират големи обеми от данни. Новите предложения включват най-мощните към днешна дата корпоративни системи Power Systems, нова дискова система за съхранение на данни и ключови софтуерни подобрения за най-новия мейнфрейм компютър на IBM - zEnterprise EC12.

Новите технологии, които  представя IBM, са част от фокуса на компанията върху Smarter Computing системите, които целят да помогнат на организациите да управляват по сигурно големите обеми от данни, генерирани чрез социалните и мобилни технологии. Един от клиентите на IBM - Тойота Австралия използва IBM Power сървъри и софтуер на SAP с цел да анализира данни, свързани с производствения процес и логистиката. Като резултат от това производственият процес в компанията е структуриран, така че продуктовите операции да бъдат максимално ефективни.

С инвестиции в размер на 1,4 милиарда долара в изследователска и развойна дейност, IBM представя enterprise Power Systems с хардуерни и софтуерни иновации. Новите сървъри Power Systems предлагат микропроцесора POWER7+ и по-бързи аналитични процеси. Те дават възможност на клиентите да изграждат и управляват собствени виртуални облачни среди благодарение на Elastic Capacity on Demand for Power Systems Pools и виртуалния софтуер IBM PowerVM.

IBM обявява и  нови софтуерни предложения за най-новия си мейнфрейм zEnterprise EC12, с който компаниите ще могат по-ефективно да използват ценна информация за генериране на бизнес идеи и осигуряване на по-добро обслужване на клиентите. С въвеждането на IBM DB2 Analytics Accelerator V3 клиентите, използващи Z системите на IBM, ще могат по-лесно и по-бързо да управляват аналитични процеси. А процесорът, CICS (Customer Information Control System) дава възможност за създаване на собствена виртуална среда, която може да поддържа голям обем от информация.

С цел да помогне  на клиентите си да увеличат сигурността  и ефикасността при управляването  на големи обеми от данни IBM подсилва два съвръвра от висок клас за съхранение на данни с динамична продуктивност и подобрения в сигурността. IBM System Storage DS8870 е най-новият и най-мощният представител на семейството DS8000 сървъри на IBM, който разполага с подобрен процесор IBM POWER7 и до 1 TB кеш памет. Лентовата система за съхранение на данни IBM Virtualization Engine TS7700 Release 3 е подходяща закорпорации, които използват мейнфрейм сървъри и има по-добра продуктивност и сигурност.

 реклама