IBM представя шесто поколение X-Architecture с по-висока производителност

Новата X6 архитектура на IBM е идеалният избор за много компании
по статията работи: Данаил Казаков
IBM представя шесто поколение X-Architecture с по-висока производителност
Снимка: IBM

IBM (NYSE: IBM) представи днес шесто поколение X-Architecture, предназначено за System x и PureSystems сървъри. То предоставя значителни подобрения в производителността на x86-базирани системи за анализ и облачни изчисления.

Новата X6 архитектура на IBM е идеалният избор за много компании, които планират да прехвърлят на ниска цена големи обеми от данни и аналитични процеси към облачна среда с цел увеличаване на продуктивността. X6 е бърза, тъй като разполага с интегрирана XFlash memory-channel storage архитектура, а паметта, базирана на DIMM модул, осигурява до 12,8 терабайта обем за съхранение на данни.

X6 разполага с модулен, скалируем дизайн, който поддържа множество поколения процесори и може да намали разходите за придобиване до 28% в сравнение с други конкурентни предложения. Системата разполага и с автономно диагностициране и самостоятелно отстраняване на възникнали проблеми в процесора и паметта. X6 може да осигури значително по-ниска латентност за операции с бази данни, което пък води до намаляване на разходите за лицензи и съхранение чрез ограничаване или премахване на нуждата от външни единици SAN / NAS за съхранение на данни.

Към X6 IBM добавя нови решения за бизнес анализи, облачни изчисления и big data, сред които IBM System x Solution for DB2, IBM System x Solution for SAP HANA и други. Благодарение на тях клиентите ще могат да увеличат продуктивността си, прилагайки анализи за генериране на бизнес информация и прехвърляйки приложения към облачни модели.

Новост от IBM e и сървърът System x3650 M4 BD за съхранение на данни. Сървърът поддържа до 14 устройства и предоставя до 56 терабайта обем за съхранение с висока плътност. Той осигурява с 46% по-висока производителност от предишните сравними сървъри IBM System X.

IBM подсилва свооето портфолио от software defined environment ( SDE ) с въвеждането на IBM Platform Resource Scheduler, предназначен за клиенти на IBM SmartCloud, които искат да ускорят сроковете за постигане на резултати, да подобрят гъвкавостта на инфраструктурата и да намалят оперативните разходи.

 реклама