IBM представя нови предложения за съхранение на данни, мобилни приложения и Hadoop за мейнфрейм компютри

IBM System z Solution за мобилен компютинг може да помогне на бизнес организациите да интегрират и бързо да доставят нови мобилни и облачни услуги
по статията работи: Данаил Казаков
IBM представя нови предложения за съхранение на данни, мобилни приложения и Hadoop за мейнфрейм компютри
Снимка: IBM

IBM обяви нови предложения за System z, които ще предоставят на клиентите платформа за бързо разработване и стартиране на мобилни приложения и пълната им интеграция с основните бизнес процеси и данни. Заедно с това IBM развива и нова гъвкава ценова политика за клиентите на мобилен мейнфрейм, която ще им позволи да заплащат само за капацитета, от който се нуждаят и ползват.

IBM System z Solution за мобилен компютинг може да помогне на бизнес организациите да интегрират и бързо да доставят нови мобилни и облачни услуги, което ще доведе до по-добро обслужване на техните клиенти. IBM предлага нови цени за дейности, свързани с употребата на мобилни технологии за z операционни системи (z/OS). Новото ценово предложение предлага до 60% намаляване на процесорния капацитет при мобилните транзакции. Благодарение на това може да се нормализира размерът на бъдещите разходи за софтуер.

По-добро управление и анализ на информацията с новите предложения за съхранение на данни и Hadoop

С увеличеното потребление на мобилни и облачни технологии компаниите по цял свят осъзнават нуждата от използването на ИТ инфраструктура, която да им позволи да предоставят нови мобилни и облачни решения на своите клиенти. Според прогнозата на IBM Mobile Business Insights до 2015 г. ще се генерира 20 пъти повече съдържание в световен мащаб, 15 пъти повече приложения и 4 пъти повече мобилни транзакции в сравнение с 2011 г. Това са основните причини, поради които организации от цял свят се обръщат към мейнфрейм системи при управлението на своя бизнес.

През последните 5 години мейнфрейм решенията се развиха, добавяйки технически иновации, които помагат на бизнеса да се адаптира към променящите се изисквания на пазара. В допълнение към мобилните решения, IBM продължава тази еволюция със серия от предложения, които позволяват на клиента да извлича дори още повече изводи и знания от базите им с данни. Сред предложенията са:

  • zDoop – първият в индустрията Hadoop софтуер за Linux в System z. Той ще помогне на клиентите да подсигурят контрола и сигурността на системите.
  • Flash за мейнфрейм – следващото поколение флаш памет на IBM DS8870 може да предоставя по-бързо анализиране на данните.
  • Продължителна интеграция за System z – намаля времето за разработване и стартиране на приложение от месеци до седмици или дни
  • Нова версия IBM CICS Transaction Server – доставя мобилен и облачен съпорт за CICS, на която са се доверили бизнеси, които управляват над 1 милиард транзакции на ден
  • IBM WebSphere Liberty z/OS Connect – бързо осигурен достъп до z операционна система през мрежа, облак или мобилно устройство
  • IBM Security zSecure SSE – помага за предотвратяването на компютърни атаки благодарение на подобрения в сигурността.

Инвестиране в бъдещото поколение мейнфрейм потребители

IBM Academic Initiative помага на училища с информация, която ще им е необходима, за да представят и развият компютинг умения на учениците, така че да бъдат подготвени за кариерно развитие в бъдеще. За 7 години, в които IBM работи с учебни заведения и бизнеса, предоставяйки обучения за мейнфрейм, са достигнати 180 000 студента в над 1000 училища в 70 страни.

 реклама