IBM представя нови PowerSystems, базирани на POWER8 процесор

Новите PowerSystems предложения са по-добра алтернатива на сървърните центрове за широко потребление
по статията работи: Георги Велев
IBM представя нови PowerSystems, базирани на POWER8 процесор
Снимка: IBM

София, 8-ми, октомври, 2014 – IBM представя ново портфолио Power Systems за управление на големи масиви от изчислителни данни. Те предлагат с 20% по-добро съотношение цена/продуктивност в сравнение с базирани на процесори IntelXeonv3 системи и са по-добра алтернатива на сървърните центрове за широко потребление.

Новите IBM Power S824L сървъри са изградени върху POWER8 процесор на IBM.Той е първият процесор в света, оптимизиран за най-големите работни натоварвания при обработване на големи обеми от данни.3 Новите системи интегрират технологии на IBM и другите членове на OpenPOWERFoundation, за да предоставят невероятна изчислителна производителност. Благодарение на нея банките ще могат по-добре да анализират риска, енергийни компаниипо-точно да локализират петролни резерви и учените по-бързо да идентифицират лекове за болести.

IBM ще оптимизира своите корпоративни приложения за Big Data, включително софтуера за бази данни DB2, с BLU Acceleration. В допълнение към това IBM работи по оптимизирани версии на Power системите с GPUприложения за финансови услуги, сигурност, биоинформатика и др.

Протфолиото на IBMPowerSystems, базирани на POWER8 процесори включва:

IBMDataEngineforNoSQL: Това решение комбинира иновации от членовете на OpenPOWERRedisLabs, Canonical, Altera и IBM. То дава възможност за въвеждане на NoSQLустройства за съхранение на данни при значително по-ниски разходи. Клиентите ще могат да създадат по-големи NoSQL хранилища за данни като използват пълния капацитет на 40TB флаш сървър в един единствен шкаф.

IBMDataEngineforAnalytics – PowerSystemsEdition: Това ново решение за анализи комбинира POWER8 Scale-out системи с флаш технология за съхранение на IBM и PlatformComputing софтуер. То може да използва трета инфраструктура за съхранение според изискванията за решение, базирано на x86. 

PowerEnterpriseSystems: Включва най-бързото ядро и най-бързият high-end сървърeн чип в индустрията.Работи с AIX, IBMi и Linux операционни системи. Предназначен е за клиенти, които искат да управляват изчислителни среди, изискващиголеми изчислителни ресурси.

PowerEnterprisePools: Осигурявамощнаоснова за частни и публични, както и за хибридни облачни инфраструктури.EnterprisePoolsдава възможност на клиентите да преместват ресурси в от различни системи, за да подобрят ефективността и защита на инвестициите, докато преминават към POWER8.

 реклама