IBM предлага отворени сървърни платформи за ефективно управление на големи обеми от данни

Новите IBM Power Systems сървъри анализират информация 50 пъти по-бързо в сравнение с последните системи, базирани на x86 сървъри
по статията работи: Данаил Казаков
IBM предлага отворени сървърни платформи за ефективно управление на големи обеми от данни

IBM обявява новите Power Systems сървъри, които позволяват на центровете за работа с големи обеми данни да се справят с огромното количество информация с безпрецедентна бързина. Новите Power Systems предложения са изцяло базирани на отворени сървърни платформи.

IBM Power Systems са създадени, за да помагат на бизнес лидерите, които срещат затруднения с управлението на мобилни технологии и големите обеми от данни, генерирани всеки ден онлайн. Новите Power Systems сървъри, базирани на IBM POWER8 технологията, са резултат от инвестиция от 2,4 милиарда долара, над тригодишен труд и позоваването на над стотици патенти на IBM. Power Systems сървърите ползват новия IBM POWER8 процесор, в който са вградени над 4 милиарда микроскопични транзистора и система от кабели с дължина над 20 километра.

За да помогне на клиентите си да се справят с огромното количество информация, IBM обявява също три нови решения на Power Systems, оптимизирани за индивидуалните изисквания на Big Data и аналитичните решения. Новите системи IBM Solution for BLU Acceleration, IBM Solution for Analytics и IBM Solution for Hadoop са оптимизирани за работа с Power Systems, така че да предоставят бързо полезни насоки за бизнеса от структурирани и неструктурирани бази с данни. Според тестовите резултати на IBM - IBM Power Systems са способни да анализират информация 50 пъти по-бързо в сравнение с последните системи, базирани на x86 сървъри.

Тъй като Linux е основна движеща сила за създаване на иновации, IBM инвестира над 1 милиард долара през последната година в Linux и други технологии с отворен код за PowerSystems сървърите. Основните инвестиции включват нови продукти, разширяваща се мрежа от пет Power Systems Linux центъра по света, Power Development Platform, както и безплатна облачна платформа за разработчици за тестване на приложения, базирани на x86 сървъри.

 реклама