IBM обновява портфолиото си от x86 системи с новата NeXtScale

Системата NeXtScale е най-новото попълнение към портфолиото от системи х86 на IBM
по статията работи: Петя Бързилска
IBM обновява портфолиото си от x86 системи с новата NeXtScale
Снимка: sxc.hu

IBM представя системата NeXtScale – гъвкава компютинг платформа, която разполага с три пъти повече ядра от настоящите сървъри. Това я прави идеална за най-бързо растящите натоварвания, като социални медии, анализи, технически изчисления и облачни услуги.

Системата NeXtScale е най-новото попълнение към портфолиото от системи х86 на IBM, създадена да поддържа приложения с мощността на суперкомпютър във всеки център за данни чрез опростена, гъвкава и отворена структура. Благодарение на тази система клиентите ще работят и управляват бюджетите си по-добре, тъй като ще разполагат с голяма изчислителната мощ в минимално пространство в центровете си за данни. Затова NeXtScale е идеално решение за големи центрове за данни, публични, частни и хибридни облачни инфраструктури, приложения за анализи на данни, като CRM, рисков/финансов мениджмънт нови бизнес модели и други.

В допълнение IBM представя и системата х3650 М4 HD, която включва първокласен 12-гигабайта RAID. x3650 M4 HD е подходяща за анализиране на големи обеми от данни и поддържане на важни бизнес процеси. IBM NeXtScale и системата x3650 M4 HD ще разполагат с процесора E5-2600 v2 на Intel Xeon® за по-висока изчислителна мощ.

Системата NeXtScale е одобрена за работа в центрове за данни с по-висока температура (до градуса 40 по Целзий), като по този начин се намаляват разходите за охлаждане, както и оперативните разходи на клиентите. Концептът Native Expansion на NeXtScale позволява на потребителите да добавят функционалности към системата във всеки един момент, като например съхранение на данни, ускорение на графичните процеси и други.

Заедно с NeXtScale има наличен стартов пакет за решения, който улеснява потребителите при конфигурирането на обикновени HPC и малки облачни решения, като Ansys, MPI-BLAST и OpenStack. Системата NeXtScale ще даде възможност на бизнес партньорите на IBM да достигнат до нови клиенти и да осъществяват продажби в най-бързо растящото инфраструктурно пространство на пазара на х86 продукти.

 реклама