IBM инвестира 1.2 милиарда долара, за да разшири облачните си услуги в световен мащаб

IBM изгражда стабилна мрежа от 40 центрове за данни, разположени на пет континента
по статията работи: Данаил Казаков
IBM инвестира 1.2 милиарда долара, за да разшири облачните си услуги в световен мащаб
Снимка: IBM

IBM (NYSE: IBM) обяви днес своите планове да инвестира над $1.2 милиарда, за да увеличи значително облачните си услуги в световен мащаб. Инвестицията включва мрежа от центрове за данни, които ще осигурят на потребителя по-голяма прозрачност и контрол над управлението на информацията, бизнеса и техните ИТ операции на локално ниво в облака.

Тази година IBM планира да достави облачни услуги от 40 центъра за данни в 15 страни и на 5 континента, включително Северна и Южна Америка, Европа, Азия и Австралия. IBM ще отвори 15 нови центъра в допълнение към съществуващите 13 от SoftLayer и 12-те на IBM. IBM планира да изгради центрове във всички главни географски и финансови зони и предвижда разширяване към Близкия Изток и Африка през 2015 г.

Според оценки на експерти световния пазар за облачни технологии ще се достигне 200 млрд. долара до 2020 г. Този ръст ще се дължи до голяма степен на бизнеса и държавните агенции, които ще въведат облачните услуги за разработване на продукти, постигане на търговски цели, управление на тяхната верига за доставки и трансформиране на техните бизнес практики.

IBM SoftLayer дава възможността на потребителя да избере от облачна среда и локация, която най-добре подхожда на неговите бизнес нужди. Уникалната мрежова архитектура на SoftLayer също позволява на клиентите да оптимизират глобалното изпълнение на задачите си като използват частни мрежи и не се влияят от масовата употреба на публичните мрежи и Интернет.

 реклама