IBM въвежда нови подобрения при управлението и съхранението на данни в IBM PureSystems

Така ще клиентите ще могат да намалят разходите и подобрят производителността
по статията работи: Петя Бързилска
IBM въвежда нови подобрения при управлението и съхранението на данни в IBM PureSystems
Снимка: IBM

IBM представя нови компоненти за мобилни устройства, управление и съхранение на данни като част от портфолиото на PureFlex и Flex Systems. Един от най-значимите компоненти е нова и по-лесна за използване система за съхранение на данни, която ще спомогне за подобряване на управлението и използването на информация с 30 %.

Тази система за съхранение на данни е тясно интегрирана с IBM System Flex Manager и използва решенията за виртуализация от групата IBM Storwize и уникални технологии за компресиране в реално време. Благодарение на тези допълнения тежките работни процеси не оказват влияние на производителността системата. Към днешна дата над 1000 системи PureFlex и Flex Systems се използват в над 40 страни по целия свят и помагат на клиентите да намалят разходите за ИТ.

IBM обновява възможностите  на PureFlex и Flex Systems с инструменти за управление и администране като: интергирано end-to-end управление на съхранение на данни, достъп чрез мобилни устройства (през Android, Blackberry и iOS) и централизиран контрол за идентификация на потребителите. IBM представя и нови подобрения за всичките четири аспекта на Flex System, сред които:

Управление: Нова лесна за управление версия на IBM System Manager Flex, която ще позволи на клиентите да добавят по-бързо онлайн нови компоненти, да  осигурят по-добър контрол и по-лесно да интегрират приложения.

Съхранение: Интегриран Flex System V7000 възел за съхранение на данни с вградена виртуализация и IBM Real-time Compression® , който дава възможност за съхраняване на до пет пъти повече данни в същото дисково пространство.

Процесори: Нов POWER7 +, x440 и X220 изчислителни възли ще помогнат на клиентите да оптимизират работните натоварвания в центровете за съхранение на данни.

Създаване на мрежи: Нови суичове и адаптери ще позволят на клиентите да избират от широка гама модерни мрежови технологии.

Последните  проучвания на IDC показват, че основните  предизвикателства, пред които са изправени  днес ИТ организациите са инсталирането, управлението и администрирането на сървърите. Тези дейности изразходват по-голяма част от цялостния бюджет. Преди 16 години по-голямата част от ИТ бюджетите са били  изразходвани за хардуер, а по-малко от 30 на сто е било отделяно за управлението и администрирането. През 2013 г. това ще се промени и близо 70 на сто от всички разходи ще отиват за дейности, свързани с управлението на системите за съхранение на данни.

 реклама