HP разширява портфолиото на Конвергирания облак с oптимизирани решения за VMware vCloud Suite

Новите решения позволяват на потребителите на VMware в кратки срокове да изградят и защитят хибридни облачни структури
по статията работи: Теодора Пенева
HP разширява портфолиото на Конвергирания облак с oптимизирани решения за VMware vCloud Suite
Снимка: Hewlett Packard

HP обяви, че разширява своето портфолио за Конвергиран облак с нови решения за VMware vCloud® Suite 5.1, като дава възможност на клиентите да превърнат традиционната виртуализирана установка в отворена частна и хибридна облачна среда при по-малък риск и сложност на изпълнение.

Въведен през април, Конвергираният облак на HP разширява възможностите на облака върху инфраструктурата, приложенията и информацията, като осигурява на клиентите избор, доверие и съдържание. Конвергираният облак на HP позволява интегриране на всяка една комбинация от частни, наети или публични облаци, както и традиционните IT. Тази комбинация осигурява динамична скалируемост и концентрация на натоварването.

HP помогна на над 1,000 клиента да преминат от виртуализация към клауд компютинг с решения, разработени от HP и партньори.(1) Разширеното портфолио на Конвергирания облак на HP, построено върху Конвергираната инфраструктура на HP и HP Converged Management and Security, е оптимизирано за VMware vCloud Suite 5.1 и включва нови възможности за клиентите:

  • Да намалят сложността и ускорят изграждането и управлението на облака с предварително интегрирани решения.
  • Да улеснят внедряването на облака при детайлни системи за управление на сигурността и съвместимостта, които могат да бъдат автоматично приложени към виртуалните машини.
  • Да намалят риска от загуба на данни с автоматизирана политика за защита на данните.

"Когато преминават от виртуализирана среда към частен или хибриден облак, организациите могат да се сблъскат със сериозни предизвикателства от гледна точка на сигурност, производителност и управление на множество хетерогенни изчислителни модели,” посочи Стефан ДеВит, главен вицепрезидент на HP Enterprise Group. "Разширяването на Конвергирания облак на HP с пълни интегрирани решения за VMware vCloud Suite 5.1 позволява на клиентите да получат защитена облачна среда при по-малък риск и по-голям избор.”, добави още той.

"С VMware vCloud Suite 5.1, организациите ще имат надеждно, гъвкаво облачно решение, което ще повиши жизнеспособността на бизнеса и ще отговори на конкретни нужди на предприятието бързо и ефективно,” каза Рагху Рагхурам, изпълнителен вицепрезидент на Cloud Infrastructure and Management към VMware. "VMware vCloud Suite 5.1 и Конвергираните облачни решения на HP ще дадат възможност на клиентите да ускорят преминаването към облака, като им предоставят доказано интегрирано решение, което съдържа конкурентното предимство в бързо развиващите се пазари.”, сподели още той.

HP ускорява преобразуването и управлението на облака с нови възможности

Разширеният Конвергиран облак на HP включва интеграция на VMware vCloud Suite 5.1 с HP CloudSystem, което ще помогне на клиентите светкавично да превърнат виртуализираните ресурси в самообслужвани частни и хибридни облачни среди. За да ускори времето за реализация, HP осигурява предварително интегрирани облачни решения.

В комбинация с VMware vCloud Suite 5.1, HP CloudSystem удвоява компактността на виртуалните машини, намалява сложността на мрежата и осигурява гъвкавост за работа при всякакво натоварване.

Новите възможности на HP CloudSystem, интегрирани във VMware vCloud Suite 5.1 включват:

  • HP CloudSystem, оптимизирана за VMware — осигурява по-кратко време за реализация чрез предварително интегрираните решения, в т.ч. Конвергираната инфраструктура на HP и управление на облака от HP и VMware.
  • Auto-flexing функция — редуцира времето за реакция на бизнес заявките и подобрява цялостното ниво на обслужване, като дава възможност на администраторите на VMware да осигурят хардуер за vCloud Director®. С тази технология потребителите съкращават времето за добавяне на виртуален хост от 4 часа до 15 минути.(2)
  • Импортиране на виртуална машина — опростява пътя на клиента до облака чрез лесно импортиране на активни виртуални машини в HP CloudSystem без прекъсване или преконфигурация.
  • HP Cloud Maps за VMware — ускорява проектирането на облачни услуги и автоматизира разгръщането на виртуални приложения чрез предварително включени оптимизирани HP CloudSystem шаблони.

Нови HP решения за сигурност преодоляват бариери пред интеграцията на облака

Разширеното портфолио за Конвергиран облак на HP включва също така и HP Cloud Protection Program and Consulting Services, които предоставят цялостно решение за сигурност, обхващащо мрежовия слой, съхранението на данни и сървърна виртуализация, които могат да бъдат проектирани и въведени за по-малко от три седмици.(3) Новата услуга описва ефективна комбинация от HP и VMware функции за защита на облака, която се занимава с честите бариери пред възприемането на облачните услуги, като включва и контрол върху съвместимостта. Възможностите за управление обхващат облака, виртуализация на мрежата и съхранението на данни.

За VMware клиенти, занимаващи се със стандарти за защита на данните (DSS) в индустрията с разплащателни карти (PCI) в рамките на виртуална среда, HP предлага също така пионера в тази сфера PCI Compliance Security Solution Stack за виртуални и облачни среди. Това решение ускорява съвместимостта с повечето, общо 200 на брой, PCI DSS инструменти за управление на сигурността,(4) като премахва възможните слаби места, свързани с постигане на PCI съвместимост и достъп до облака.

Ново корпоративно решение за защита на данните включва поддръжка на виртуален облак

HP Data Protector, първото иновативно и единствено решение за бекъп и възстановяване, което поддържа обединена дедупликация за предприятията, сега предоставя интегрирана защита за VMware vCloud Director. Това ново решение предлага патентована технология за дедупликация HP StoreOnce и динамично осигурява политика за защита с едно докосване за многоклиентната облачна среда на VMware. Тази възможност помага на vCloud потребителите и операторите да премахнат риска от загуба на данни в приложенията, както в офиса, така и в облака.

Достъпност

Избрани решения от разширеното портфолио на HP за Конвергиран облак са вече достъпни през HP и партньорите от цял свят; останалите решения се очаква да се предлагат в края на календарната година. HP ще предложи също така всички издания на VMware vCloud Suite с решенията на Конвергирания облак на HP чрез отделите за продажби на HP и търговските партньори в края на четвъртото тримесечие.

 реклама