HP овладява предимствата на Големите Данни с нови решения за оптимизация на информацията

Нови предложения помагат на компаниите да управляват "Възвращаемостта от информацията"
по статията работи: Петя Бързилска
HP овладява предимствата на Големите Данни с нови решения за оптимизация на информацията
Снимка: sxc.hu

HP обяви нови и подобрени Решения за оптимизация на информацията, които помагат на компаниите да управляват, разберат и реагират на многообразието, оборота и обема данни в организацията, за да извлекат максимума от възвращаемостта от информацията.

Възвращаемостта от информацията е  стойността, която организациите  генерират от инвестициите в информационни  решения, услуги и ресурси чрез вникване в данните с цел взимане  на по-бързи и по-добри решения.

Големите Данни се състоят от: структурирана информация, извлечена  от традиционните бази данни; неструктурирана  – от изображения, видеоклипове, имейли, текстове и други; полу-структурирана  – събрана от сензори и машини. Всички те са решаващ фактор в предизвикателствата пред организациите в днешно време.

Обемът на съвременната световна "дигитална вселена" се очаква да достигне 8 зетабайта  през 2015,което поставя значително предизвикателство пред съхранението и управлението на данни. А според нови изследвания, проведени за HP, почти 60 процента от мениджърите споделят, че организациите им не разполагат с необходимите решения за извличане на полза от Големите Данни, като само 10 процента посочват, че организациите им в момента предвиждат за интеграция неструктурирани масиви данни в корпоративните си процеси и стратегия.

Чрез нови решения от Autonomy и HP Vertica, и двете част от семейството на HP, съчетани с решенията на Конвергираната Инфраструктура на HP и задълбочената  експертиза в областта, HP дава възможност на бизнеса и правителствата да извлекат полза от 100% от тяхната структурирана, полу-структурирана и неструктурирана информация.

"През следващите няколко  години Възвращаемостта от информацията ще стане основният и най-важен  измерител на успеха на организациите,"  каза Джордж Кадифа, изпълнителен вицепрезидент на дивизията Software към HP. "HP ще продължи да инвестира и развива решения и услуги, които да овладяват обема, многообразието и непредсказуемостта на информацията, за да предостави реална стойност за клиентите си”, допълни още той.

HP помага на клиентите  да управляват информацията с интелигентна екосистема

За да отговори на нуждата от конфигуриране  и внедряване на системи за Големи Данни, HP днес разшири своето HP AppSystems портфолио с подобрен потребителски избор и разширени възможности на Конвегрираната Инфраструктура на HP в рамките на решенията Apache™ Hadoop™, HP Vertica Analytics Platform и Autonomy eDiscovery. 

Предложението Autonomy Legal and Compliance Performance Suite е цялостно решение, което по неповторим начин дава възможност на организациите да откриват и реагират на нови рискови сигнали; да разберат, защитят, управляват и взаимодействат на база информацията; да поддържат съответствие с местните, федералните и международните законови норми. Софтуерният пакет е базиран на Autonomy Intelligent Data Operating Layer (IDOL) – уникално софтуерно ядро за разпознаване на модели, което работи с всички видове информация и включва предложения от най-висок клас за архивиране, защита на данни, управление на корпоративно съдържание (ECM), eDiscovery и управление на записи.

HP Proactive Care за SAP оптимизира инфраструктури, работещи със SAP решения, като предоставя по-бърз анализ на големи масиви данни, в т.ч. анализ на тенденциите при приложенията, планиране на капацитети и измерване утилизацията на системните ресурси.

Новото подобрено портфолио HP Конвергиран сторидж елиминира сложността на администриране, намалява разходите и ускорява оползотворяването на информацията при виртуализирани и облачни среди или Големи Данни.

HP помага на клиентите да разберат интелигентно своите данни

HP Vertica Analytics Platform 6.1 е следващо поколение платформа за анализ, целенасочено изградена за оптимизация на Големи Данни. Тя дава възможност на предприятията да оптимизират и остойностят Големите Данни чрез пакети за анализ, подобрения на производителността, повишена интеграция с Hadoop и опростено облачно внедряване на Amazon EC2 – всичко това със свръхвисока скорост и в огромен мащаб.

Новите решения HP Telco Big Data and Analytics дават възможност на телекомуникационните доставчици (CSP) да превърнат данните от разнообразие от източници, в т.ч. опита и предпочитанията на потребителите, в разбираема и полезна за действие информация. Чрез използване на софтуера HP’s Big Data analytics, както и с помощта на HP консултиране, проучване, управление на информацията и бизнес експертиза, решенията HP Telco Big Data and Analytics помагат на доставчиците да управляват, анализират и използват бизнес-ориентирана структурирана и неструктурирана информация. 

HP Big Data Strategy Workshop осигурява на клиентите решения за справяне с някои от най-големите информационни предизвикателства, така че чрез оползотворяване на данните да се ускори взимането на информирани решения. Платформата обучава клиентите да съчетават целите на IT и на организацията, както и да идентифицират ключовите фактори за успеха на архитектурите за Големи Данни и стратегията за системна инфраструктура. В резултат, клиентите използват подходящите решения за обработка на нарастващия обем, подвижност и многообразие на данните в организацията си.

HP помага на клиентите да реагират на информацията и да взимат интелигентни критични решения  – и то по-бързо

Пакетът Autonomy Marketing Performance Suite, задвижван от IDOL, дава уникална възможност на маркетинг специалистите да разберат, привлекат и конвертират клиенти в реално време, което в резултат означава повишен пазарен дял и приходи.  Пакетът включва водещи на пазара предложения за управление на потребителския опит, маркетинг оптимизация и многоканален анализ.

 реклама