Globul участва е в национална конференция "Електрическа мобилност 2013"

Rедица експерти, представители на държавните институции и бизнеса обсъдиха възможностите, предизвикателствата и перспективите за развитие на електрическата мобилност в България
по статията работи: Петя Бързилска
Globul участва е в национална конференция "Електрическа мобилност 2013"
Снимка: Globul

Като собственик на един от първите официално регистрирани електромобили в България, GLOBUL взе участие и сподели своя опит на национална конференция "Електрическа мобилност 2013", която се проведе на 27 септември в София.

По време на събитието, организирано от индустриален клъстер "Електромобили", редица експерти, представители на държавните институции и бизнеса обсъдиха възможностите, предизвикателствата и перспективите за развитие на електрическата мобилност в България.

От името на GLOBUL участие  в конференцията взе г-н Ясен Гуев, директор "Корпоративна политика" на компанията. Той представи реални данни за експлоатацията на електромобила, модел Peugeot iOn, който компанията закупи през 2011 г., и разказа повече за предимствата и предизвикателствата при внедряването на 100% електрически автомобил в корпоративния автопарк.

GLOBUL е първият български оператор, който измерва екологичния отпечатък от всички аспекти на дейността си и прилага комплекс от мерки за ограничаването му в рамките на дългосрочната си стратегия GLOBUL Green. В резултат от всички свои усилия в тази област, през миналата година компанията бе отличена с приз "Зелен бизнес” от Министерството на околната среда и водите (МОСВ), а 77% от българските потребители възприемат GLOBUL като "зеления оператор на България” съгласно представително маркетингово проучване за 2012 г.

 реклама