Globul с пътуващо кино в страната

Целта на инициативата е да направи киното още по-достъпно за зрителите
по статията работи: Петя Бързилска
Globul с пътуващо кино в страната
Снимка: sxc.hu

Globul подкрепя проект за пътуващо кино в България, реализиран по идея на продуцентска компания "Чучков Брадърс". В рамките на инициативата "Пътуващо кино GLOBUL", всеки месец в различни градове в България ще се прожектират най-новите и хитови холивудски заглавия. Зрителите ще имат възможност да се насладят на разнообразие от касови филми с изключително качество, благодарение на уникалната дигитална техника, използвана при прожекциите.

Целта на инициативата е да направи киното още по-достъпно за зрителите, като предостави възможност на повече хора да гледат най-актуалните филмови заглавия на голям екран. Така, дори жителите на малките градове в страната, където няма функциониращи кино салони, ще могат да се докоснат до магията на седмото изкуство.

"Пътуващо кино Globul” ще бъде официално открито с четири последователни прожекции пред паметника на Съветската армия в София в дните от 29-ти май до 1-ви юни включително. Началото на прожекциите е от 20:30 часа, а входът е свободен. Първият филм от програмата е романтичната комедия на Уди Алън "На Рим с любов", а през следващите дни от фестивала зрителите ще могат да гледат холивудските хитове "Седемте психопата" и "Тежка сватба", както и българската продукция "Цветът на хамелеона".

Това лято пътуващото кино ще гостува на Пловдив, Търговище, Монтана, а до края на годината прожекциите  ще продължат и в други градове  в страната. Подробна информация за програмата на фестивала е публикувана  на уебсайта на инициативата на адрес: www.mobilnokino.bg

"Идеята на "Пътуващо кино GLOBUL" е да достигне до всеки град в страната и да предложи селекция от нови и интересни филмови заглавия. За жалост в България има много градове, в които кино залите са закрити поради липса на средства. Чрез тази инициатива бихме искали да дадем на хората още една възможност да се забавляват и да споделят заедно емоцията от хубавите филми и качественото кино преживяване." – коментира Галина Чулева, Директор "Реклама и комуникация" в GLOBUL.

Globul e търговската  марка, с която Космо България  Мобайл ЕАД предлага мобилни  телекомуникационни услуги в  България. Компанията е 100% собственост  на COSMOTE, мобилния оператор с най-широко  присъствие в Югоизточна Европа. Към края на 2012 г. GLOBUL има 4,5 милиона потребители, услугите на компанията са достъпни за 99.98% от населението на България и на 99.48%от територията на страната, а UMTS мрежата на компанията покрива 94.81% от населението на страната. В GLOBUL и GERMANOS в момента работят над 2,400 специалисти. Към края на 2012 г. абонатите на COSMOTE Group са 20.4 милиона в страните от Югоизточна Европа.

 реклама