Globul подпомага издаването на книги за устойчиво развитие

Това е част от стратегията на компанията за корпоративна отговорност
по статията работи: Петя Бързилска
Globul подпомага издаването на книги за устойчиво развитие
Снимка: sxc.hu

Като част от стратегията си по корпоративна отговорност GLOBUL стартира инициатива, в рамките на която ежегодно ще подкрепя издаването на книги, посветени на устойчивото развитие. Целта на проекта е да повиши информираността и ангажираността на българското общество по тази тема със световно значение.

Първото издание, реализирано  с подкрепата на GLOBUL, е "Светът на ръба: Как да предотвратим екологичния и икономическия колапс". Компанията ще дари екземпляр от книгата на 60 регионални и университетски библиотеки в страната, за да осигури на българската аудитория достъп до един от най-задълбочените анализи на глобалната екологична криза и възможностите за изход от нея.

Автор на книгата е Лестър Р. Браун, президент на Института по политика за Земята във Вашингтон и един от създателите на концепцията за екологично устойчиво развитие. Браун е удостоен с редица награди, сред които отличието "Макартър", екологичната награда на ООН, японската награда "Синя планета" и 25 почетни титли.

Инициативата  на GLOBUL се осъществява в памет на г-жа Хриса Делийска (1977-2012), която бе ангажирана с изграждане и развитие на стратегията по корпоративна отговорност на компанията.

 реклама