Globul подкрепя първия зелен коледен фестивал в София

По време на Коледния фестивал GLOBUL ще организира няколко празнични събития с подаръци
по статията работи: Нели Минчева
Globul подкрепя първия зелен коледен фестивал в София
Снимка: Globul

GLOBUL ще подкрепи и ще се включи в първия коледен еко фестивал в София. "Зеленият Коледен Град” ще се проведе от 15-ти декември 2011 г. до 10-ти януари 2012 г. в парка пред Народен театър "Иван Вазов” и ще предложи на посетителите редица възможности за забавления в празничния период. Освен традиционен коледен базар, програмата на фестивала ще включва културни събития, благотворителни и еко инициативи, както и игри за деца.

"Зеленият Коледен Град” бе открит вчера вечерта от заместник-министъра на околната среда и водите г-жа Ивелина Василева, певицата Елица Тодорова и носителката на приза "Жена на годината” и лице на БНТ г-жа Мира Добрева. На церемонията присъства и г-н Ясен Гуев, директор "Корпоративна политика” в GLOBUL.

Официалните гости на събитието символично запалиха еко елхата в коледното градче. Тя се осветява чрез специален механизъм, разработен от студенти от Технически университет – София. Украсата се захранва чрез енергия, която се произвежда при въртенето на три велосипеда, свързани към елхата. Иновативната технология позволява да се спести електрическа енергия и спомага за опазването на природните ресурси и околната среда.

В рамките на фестивала, посетителите ще имат възможност да разгледат Коледната къща на GLOBUL и да закупят продукти или услуги на оператора, както и благотворителни артикули. Събраните средства ще бъдат дарени от компанията на "Фондация Деца с проблеми в развитието”. Освен това, всички желаещи ще могат да подкрепят каузата на международната природозащитна организация WWF за опазване на редките животински видове в България, като дарят средства в павилиона на GLOBUL.

По време на Коледния фестивал GLOBUL ще организира няколко празнични събития с подаръци, както и томбола с награди. В томболата ще могат да участват всички посетители, които са закупили продукт или благотворителен артикул над 13 лв. от павилиона на оператора. Големите награди са три смартфона iPhone 4S.

GLOBUL е подготвил изненади и за най-малките гости на фестивала. Малчуганите ще имат възможност да се веселят със Зеления Дядо Коледа, който ще раздава подаръци в в определени часове от деня, както и да играят в Детския център на градчето под наблюдението на опитни специалисти.

GLOBUL e търговската марка, с която Космо България Мобайл ЕАД предлага мобилни телекомуникационни услуги в България. Компанията е 100% собственост на COSMOTE, мобилния оператор с най-широко присъствие в Югоизточна Европа. Към края на септември 2011 г. GLOBUL има 4,2 милиона потребители, услугите на компанията са достъпни за 99,98% от населението на България и на 99,25% от територията на страната, а UMTS мрежата на компанията покрива 92,10% от населението на страната. В GLOBUL и GERMANOS в момента работят над 2,200 специалисти. Към края на септември 2011 г. абонатите на COSMOTE Group са 20,4 милиона в страните от Югоизточна Европа.

 реклама