Globul подкрепя инициативата "Зелена олимпиада" за втора поредна година

На официална церемония днес бе даден старт на тазгодишната кампан
по статията работи: Петя Бързилска
Globul  подкрепя инициативата "Зелена олимпиада" за втора поредна година
Снимка: Globul

За втора поредна година GLOBUL подкрепя най-мащабния образователен проект с екологична насоченост у нас – "Зелена олимпиада". Инициативата е на образователния портал Академика БГ и цели да обогати знанията на подрастващите за опазването на околната среда.

На официална церемония днес бе даден старт на тазгодишната кампания, която се провежда под патронажа на Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Зелената олимпиада ще продължи до 3 декември и в нея могат да се включат всички ученици от първи до дванадесети клас. Участниците се състезават в три възрастови групи – начален, среден и горен курс. Всеки от тях трябва да се регистрира на уебсайта на инициативата http://zelenaolimpiada.bg/ и да попълни онлайн тест с десет въпроса на еко тематика.

Победителят във всяка възрастова категория ще получи специална награда от GLOBUL – музикален плейър iPod Nano, смартфон GLOBUL Touch SE или таблет Samsung Galaxy Tab 2 10.1. Подаръци са предвидени и за участниците, заели второ и трето място.

GLOBUL подкрепя инициативата "Зелена олимпиада" в рамките на своята дългосрочна стратегия за екологична устойчивост GLOBUL Green. Миналата година в състезанието се включиха близо 5000 ученици от цялата страна.

 реклама