Globul подкрепя благотворително ски състезание под патронажа на Принц Албер II

Инициативата има за цел събиране на средства за деца в неравностойно положение
по статията работи: Нели Минчева
Globul подкрепя благотворително ски състезание под патронажа на Принц Албер II
Снимка: Globul

GLOBUL ще подкрепи шестото благотворително шоу World Star Ski Event, което ще се проведе на 27 и 28 януари 2012 г. в Банско. Инициативата е на благотворителната организация на Негово Височество Принца на Монако Албер II съвместно с Българската федерация по ски и има за цел събиране на средства за деца в неравностойно положение.

В рамките на инициативата са предвидени демонстративни състезания по паралелен ски слалом и биатлон с участието на световноизвестни спортисти от звездния отбор на A.S. Star team for the children M.C. Сред тях са Н.В. Принц Емануеле Филиберто от Савоя, пилотите от Формула 1 Рикардо Патрезе и Джанкарло Фисикела, петкратният носител на световната купа по ски Марк Жирардели, както и българските топ спортисти Петър Попангелов, Христо Стоичков, Стефка Костадинова, Екатерина Дафовска и Ирина Никулчина. По традиция програмата ще завърши с благотворителна гала вечеря.

GLOBUL ще зарадва най-добре представилите се деца в ски състезанията със смартфони GLOBUL Q3 и други награди. За целите на благотворителната томбола компанията ще предостави тениска с автограф от носителя на Златната топка и старши треньор на ПФК Литекс Христо Стоичков. Дарените чрез участие в томболата средства ще бъдат предоставени за деца в неравностойно положение.

Благотворителната инициатива на A.S. Star team for the children M.C. ще се проведе за първи път в България като досега асоциацията е организирала общо 32 подобни мероприятия в различни спортни дисциплини - ски, футбол, голф, формула 1, мотокрос и други. Основната цел на тези събития е да популяризират спорта сред децата, да стимулират младите таланти и да набират средства за деца в неравностойно положение.

GLOBUL e търговската марка, с която Космо България Мобайл ЕАД предлага мобилни телекомуникационни услуги в България. Компанията е 100% собственост на COSMOTE, мобилния оператор с най-широко присъствие в Югоизточна Европа. Към края на септември 2011 г. GLOBUL има 4,2 милиона потребители, услугите на компанията са достъпни за 99,98% от населението на България и на 99,25% от територията на страната, а UMTS мрежата на компанията покрива 92,10% от населението на страната. В GLOBUL и GERMANOS в момента работят над 2,200 специалисти. Към края на септември 2011 г. абонатите на COSMOTE Group са 20,4 милиона в страните от Югоизточна Европа.

 реклама