Globul изпраща двама победители на международен младежки форум в Осло

Наградата за победителите включва участие в престижното събитие Telenor Youth Summit 201
по статията работи: Петя Бързилска
Globul изпраща двама победители на международен младежки форум в Осло
Снимка: Globul

Вече са ясни имената на победителите в младежкия конкурс на GLOBUL, които ще представят България на международния форум Telenor Youth Summit 2013.

Конкурсът се проведе от 10-ти до 28-ми октомври, като всеки участник трябваше да представи своята идея на тема "Как мобилните технологии могат да допринесат за разрешаване на социален проблем". След два етапа на подбор, журито единодушно определи Валерия Йорданова и Стефани Тонева за победители. Амбициозните социални проекти, които те представиха, са насочени към подобряване на достъпа до медицинска помощ на жителите в малки населени места и към разработка на специализирано мобилно приложение за деца-аутисти.

Наградата за победителите включва участие в престижното събитие Telenor Youth Summit 2013, което ще се проведе от 9-ти до 11-ти декември в Осло, Норвегия като GLOBUL ще поеме всички разходи по транспорта, прехраната и престоя им там. По време на форума те ще имат възможност да се запознаят и да обменят идеи с още 24 активни, социално ангажирани младежи от цял свят. Резултатите от тяхната съвместна работа ще бъдат представени в Центъра на Нобеловата награда за мир, както и на Световния мобилен конгрес в Барселона в началото на 2014 г.

Освен това участниците във форума ще проследят на живо церемонията по връчване на Нобеловата награда за мир на 10 декември, както  и интервю на CNN с Нобеловите лауреати за мир. Програмата предвижда и много забавления, както и възможност младежите да присъстват на концерта по повод Нобеловата награда за мир редом с редица известни личности.

Глобалната  инициатива Telenor Youth Summit 2013 се провежда за първи път като платформа за обмяна на мнения и идеи за това как мобилните технологии насърчават растежа и позитивната промяна в обществото. Тридневният младежки форум е организиран в рамките на сътрудничеството между Telenor и Центъра на Нобеловата награда за мир.

 реклама