Globul дари компютри на фондация „Заедно в час“

Оказва се подкрепа на усилията всички деца в България да имат равен достъп до качествено образование
по статията работи: Нели Минчева
Globul дари компютри на фондация „Заедно в час“
Снимка: Globul

Като част от политиката си по корпоративна отговорност GLOBUL дари 21 компютъра на фондация "Заедно в час” в подкрепа на усилията ѝ да осигури на всички деца в България равен достъп до качествено образование. Компютрите са предназначени да подпомогнат работата на учителите, които фондацията набира и подготвя за обучение на ученици, учещи в училища с недостатъчен ресурс.

За период от две години младите специалисти работят в различни училища в страната, където преподават на деца със социални и икономически затруднения. Поради липса на свободен достъп до компютри в голяма част от тези училища, GLOBUL предостави на всеки от учителите по един компютър, необходим за планиране на уроците и проследяване на резултатите на учениците.

В България проектът стартира тази есен с 21 учители, които вече започнаха работа в училища в градовете София, Чепинци, Горна Малина, Копривщица, Самоков, Карлово и Ветрен. Фондация "Заедно в час” планира да разшири обхвата на проекта като включи още 45 учители през следващата учебна година, а GLOBUL ще продължи да подкрепя благородната инициатива.

Фондация "Заедно в час”  e член на международната мрежа Teach for All, която обхваща организации в 22 страни по света. Целта при внедряване на модела във всяка от държавите е подобряване на акадамичните резултати на учениците в социално и икономическо неравностойно положение, както и издигане на престижа на учителската професия.

За да научите повече за Фондация "Заедно в час”, посетете уеб сайта www.zaednovchas.bg.

GLOBUL e търговската марка, с която Космо България Мобайл ЕАД предлага мобилни телекомуникационни услуги в България. Компанията е 100% собственост на COSMOTE, мобилния оператор с най-широко присъствие в Югоизточна Европа. Към края на септември 2011 г. GLOBUL има 4,2 милиона потребители, услугите на компанията са достъпни за 99,98% от населението на България и на 99,25% от територията на страната, а UMTS мрежата на компанията покрива 92,10% от населението на страната. В GLOBUL и GERMANOS в момента работят над 2,200 специалисти. Към края на септември 2011 г. абонатите на COSMOTE Group са 20,4 милиона в страните от Югоизточна Европа.

 реклама