Gefco и Mercurio интегрират дейностите си в България

Активната дейност започва с нова логистична база и 10 автовоза
по статията работи: Нели Минчева
Gefco и Mercurio интегрират дейностите си в България
Снимка: GEFCO

След централното обединяване на мрежите на двете компании, водещи в автомобилната логистика, GEFCO България интегрира дъщерната фирма на MERCURIO в страната. Активната дейност започва с нова логистична база и 10 автовоза.

Началото на съвместната работа на двете компании у нас ще бъде поставено с откриването на транспортно-логистична база за автомобили в индустриална зона Лозен, в южната част на София. Мястото на съоръжението предоставя отличен достъп до основните пътни артерии около столицата.

Изпълнителният директор на GEFCO България, Александър Рачински, ще управлява оперативно и Меркурио България ЕООД. До края на 2011 г. е планирано прехвърлянето у нас на 10 автовоза, собственост на MERCURIO, като първите 3 от тях вече са доставени и регистрирани. В началната фаза на проекта ще бъдат назначени двама специалисти.

През 2012 г. други 10 автовоза ще бъдат регистрирани от Меркурио България ЕООД, като в зависимост от потребностите на пазара автопаркът ще бъде допълнително увеличен с още 10. Автовозите ще обслужват съществуващите товарни потоци на MERCURIO SpA и GEFCO. Фирмите ще си сътрудничат с досегашните партньори при разработването на местния пазар и изграждането на регионална мрежа.

През месец май тази година GEFCO придоби мажоритарен дял от 70% в Gruppo MERCURIO SpA - водещ играч в транспорта и дистрибуцията на автомобили в Италия и извън нея. Компанията има и значително световно присъствие, особено в бързоразвиващите се региони на Северна Африка, Индия, Югоизточна Азия и Централна Европа. През 2010 г. MERCURIO генерира приходи от 127 млн. евро.

С това придобиване GEFCO – европейският лидер в транспорта и логистиката, ускори развитието си в междуфирмената автомобилна логистика и разшири портфолиото си от клиенти. Общите усилия и дейности дават възможност на групата да увеличи конкурентоспособността на европейската си мрежа, която отскоро включва и България.

Групата GEFCO (ЖЕФКО)

GEFCO определя стандартите в логистиката за промишлени производители. Чрез своите шест основни сфери на дейност – логистика, системата Gefbox, международен и сухопътен транспорт, дистрибуция на автомобили, митническо и акредитивно представителство, GEFCO предлага глобални иновативни решения. Те са разработени както за местна и международна логистика, така и за междуфирмена и вътрешнофирмена логистика, отговаряйки на целия спектър от изисквания на производителите. Представена в над 150 страни, GEFCO се нарежда сред първите 10 европейски компании за логистика, с оборот от 3,4 млрд. евро за 2010 г. След интегрирането с Gruppo Mercurio, групата има 10,363 служители. Чрез своите 400 бизнес локации, GEFCO развива дейност в ключови региони като Централна Азия, Централна и Източна Европа, Близкия Изток, Източна Азия и Южна Америка.

Интернет страница: www.gefco.net

 реклама