GTC БЪЛГАРИЯ е новият партньор на проекта „София - мъдрост в действие”

С финансовата подкрепа на GTC България София скоро ще има нов символ и нов девиз
по статията работи: Александър Димитров
GTC БЪЛГАРИЯ е новият партньор на проекта „София - мъдрост в действие”
Снимка: GTC България

Компанията се включи в изграждането на макетната инсталация "София – мъдрост в действие” и от 22 март 2012 г. е официален партньор на проекта.

Българската столица е единственият европейски град, в който четири действащи храма на различни религии са разположени на площ от 1 кв км., за да докажат, че диалогът, търпимостта и благородството са възможни. GTC България оцени идеята за нестандартното представяне на българската толерантност към различните култури и подкрепи изграждането на инсталацията. Макетите на православния храм "Света Неделя”, католическия катедрален храм "Свети Йосиф”, Софийската синагога и джамията "Баня Баши” ще бъдат разположени в пространството между президенството и ЦУМ. Инсталацията ще е върху площ от 100 кв.м, покрита със стъклен купол, с вградено осветление и звук. Модерна телефонна система ще дава информация за знаковите сгради на български, немски, английски, френски и руски езици.

"Работата по "София – мъдрост в действие” започнахме преди година и половина. Сега с помощта на GTC ще успеем да реализираме проекта. За нас е важно, че компанията не само ни подкрепя финансово, а оценява и идеите ни по необичаен начин да покажем културата и традициите на България”, казва режисьорът Съни Сънински, един от авторите на проекта.

Още със стъпването си на нашия пазар GTC започва да опознава хората, културата, традициите на българите и да търси нестандартни начини да представи пред света страната, в която влага парите си. Харесва подхода на Ателие "България на длан” и започва да подкрепя начинанията му. Компанията приветства и помага на екипа от ентусиасти да одушеви и внесе повече емоции в туризма чрез "Мобилен екскурзовод”. А най-новият търговско-развлекателен център на GTC Bulgaria – Galleria Burgas , който ще отвори на 15 май, ще приюти уникалната изложба от макети на култови сгради "България на длан”, с което освен в място за пазаруване и развлечение, ще се превърне в образователен и туристически център.

 реклама