GLOBUL с отличие за собственик на електрически автомобил

GLOBUL стана собственик на един от първите официално регистрирани електромобили в България – Peugeot iOn, през март 2011 г.
по статията работи: Данаил Казаков
GLOBUL с отличие за собственик на електрически автомобил

GLOBUL получи специалната награда "Корпоративен собственик на електрически автомобил" в конкурса "Автомобил на годината 2014", организиран от Прес Автоклуб България. Операторът бе отличен като един от първите корпоративни собственици на електромобил в България, направила цялостен анализ за ползите от използването му в сферата на бизнеса. Наградата бе връчена на Ясен Гуев, директор "Корпоративна политика" в GLOBUL.

"За нас е чест да получим подобно отличие, тъй като то е доказателство, че усилията ни се оценяват от обществото. Инвестирахме в придобиването на електрически автомобил Peugeot iOn като част от дългосрочната ни екологична стратегия, насочена към опазването на околната среда и природните ресурси. Гордеем се, че GLOBUL е един от първите ползватели на електромобил в България и се надяваме, че повече компании ще последват примера ни." – коментира по време на церемонията Ясен Гуев.

GLOBUL стана собственик на един от първите официално регистрирани електромобили в България – Peugeot iOn, през март 2011 г. В момента електромобилът се използва за нуждите на служители от Отдел "Човешки ресурси и администрация" в централния офис на оператора в София.

Peugeot iOn е 100% електрически автомобил, който съчетава маневреност с високо ниво на комфорт. Автомобилът се отличава с безшумност и липса на вредни емисии от електрическия двигател, като при това предлага удобствата на обикновените автомобили като сервоволан, климатик, радио CD съвместимо с MP3 и Bluetooth, електро-управляеми стъкла и др. Електромобилът осигурява 150 км пробег в стандартен европейски цикъл на движение с едно зареждане. Пълното зареждане на литиево-йонната батерия се извършва за шест часа чрез стандартен контакт от електрическата мрежа, а бързото презареждане става чрез специално зарядно устройство, което позволява до 80% зареждане на батерията за 30 минути.

Традиционният конкурс "Автомобил на годината", част от веригата международни конкурси "Car of the Year Awards", се проведе у нас за седемнадесети пореден път по инициатива на "Прес Автоклуб България". В него членуват общо 49 български автомобилни журналисти.

GLOBUL e търговската марка, с която Космо България Мобайл ЕАД предлага мобилни телекомуникационни услуги в България. Към края на септември 2013 г. GLOBUL има над 3,9 милиона активни потребители, услугите на компанията са достъпни за 99,98% от населението на България и на 99,49% от територията на страната, а UMTS мрежата на компанията покрива 95,45% от населението на страната. От 1 август 2013 г. GLOBUL е част от Telenor Group – водеща телекомуникационна компания, която оперира в 13 държави в Европа и в Азия и има над 150 милиона абонати.

 реклама