GLOBUL с отличие за отговорен бизнес

GLOBUL спечели първа награда в категория "Инвеститор в обществото" за 2013 г.
по статията работи: Данаил Казаков
GLOBUL с отличие за отговорен бизнес
Снимка: Globul

GLOBUL спечели първа награда в категория "Инвеститор в обществото" за 2013 г. на тазгодишните награди, организирани от Български форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Компанията бе отличена за подкрепата си при създаването на първия Дневен център за трудови занимания за хора с интелектуални затруднения "Светове", по проект на Фондация "Светът на Мария". За реализацията на проекта GLOBUL дари 250 000 евро.

В дневния център млади хора с леки и умерени интелектуални затруднения имат възможност да се подготвят за самостоятелен живот, за работа в екип, за изграждане на приятелства и упражняване на усвоените трудови умения. Като част от Дневния център предстои и откриването на "Защитено кафене" и за външни посетители, където ще се предлагат прясно приготвени храни и напитки.

"Застанахме зад тази идея, защото вярваме, че тя реално може да помогне на хората с интелектуални затруднения да получат нужната им подкрепа, да имат работа и собствен доход, за да бъдат самостоятелни и равнопоставени в обществото. Щастливи сме, че проектът постига своята цел, помагайки им да се адаптират по-лесно и да следват мечтите си." – коментира по време на официалното награждаване Ива Караиванова, специалист "Корпоративна отговорност" в GLOBUL.

Някои от основните дейности на Дневния център са свързани с повишаване на уменията за вербална и невербална комуникация; усвояване на умения за приготвяне на храна; приложни дейности като изработване на различни изделия и сувенири; здравно и сексуално образование, както и дейности за усвояване на подходящи социални и битови умения.

С подпомагането на Дневния център за хора с интелектуални затруднения, GLOBUL се стреми да повиши информираността на обществото относно този значим социален проблем и да допринесе за неговото разрешаване в дългосрочен план.

"Светът на Мария" е сред каузите, които служителите на GLOBUL също подкрепят в рамките на програмата за дарителство, която функционира в компанията. Всеки служител може да отдели избрана от него сума за развитието на проекта, която да дарява ежемесечно. В края на миналата година в централния офис на GLOBUL бе организиран и благотворителен коледен базар, на който всички желаещи можеха да закупят сапуни и играчки, изработени от младежите в Дневния център.

Подробна информация за дейността на Фондация "Светът на Мария", Дневния център и кампанията за набиране на средства за неговото развитие е публикувана на www.mariasworld.org.

 реклама