GLOBUL подкрепя технологичното събитие "Аз, инженерът"

На щанда на GLOBUL, младите инженери ще могат да разгледат част от модерното телекомуникационно оборудване на компанията
по статията работи: Данаил Казаков
GLOBUL подкрепя технологичното събитие "Аз, инженерът"
Снимка: Globul

GLOBUL е генерален спонсор на първото по рода си технологично събитие за млади специалисти "Аз, инженерът", което ще се проведе утре от 9:30 до 17:00 часа в Интер Експо Център, София. Проектът обединява водещи технологични компании в България, като целта му е да спомогне за професионалната реализация на младите хора в страната.

В рамките на еднодневното събитие, гимназисти, студенти и любители на технологиите ще имат възможност да се запознаят с инженери, изобретатели и представители на бизнеса, да научат повече за дейността им и перспективите на професията. Всяка компания ще разполага и със собствен щанд-работилница, където нагледно ще представи елементи от работата си, а посетителите ще могат да се включат в разрешаване на практически задачи и казуси.

На щанда на GLOBUL, младите инженери ще могат да разгледат част от модерното телекомуникационно оборудване на компанията. Освен това, по време на събитието, Георг Свендсен, директор "Изграждане на мрежата" в GLOBUL, ще изнесе презентация за предизвикателствата и мобилността в работата на инженера в Telenor Group.

Всички желаещи могат да се включат в инициативата "Аз, инженерът" напълно безплатно след онлайн регистрация на http://iengineer.bg/. Освен GLOBUL, в събитието ще участват редица водещи компании и организации, сред които са Henkel, Walltopia, Sofia Tech Park, Телерик, Евромаркет Груп, AIGER, Space Challenges, Chaos Group, Институт "Фортедо" и др.

GLOBUL e търговската марка, с която Космо България Мобайл ЕАД предлага мобилни телекомуникационни услуги в България. Към края на 2013 г. GLOBUL има 4 милиона активни потребители, услугите на компанията са достъпни за 99,98% от населението на България и на 99,49% от територията на страната, а UMTS мрежата на компанията покрива 96,09% от населението на страната. От 1 август 2013 г. GLOBUL е част от Telenor Group – водеща телекомуникационна компания, която оперира в 13 държави в Европа и в Азия и има над 150 милиона абонати.

 реклама