GLOBUL и сп. Мениджър организират зелен бизнес форум

Специални гости бяха кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова и г-жа Тале Кандал, временно управляващ посолството на Кралство Норвегия в България
по статията работи: Данаил Казаков
GLOBUL и сп. Мениджър организират зелен бизнес форум

GLOBUL и сп. Мениджър организираха петото поредно издание на своя ежегоден зелен бизнес форум, който през тази година премина под надслов "Зелената реиндустриализация".

Представители на водещи български компании, държавните институции и медиите, дипломати и експерти обсъдиха различни теми от областта на зеления бизнес, включително възможностите за въвеждане на т. нар. "кръгова" икономика в България, възвращаемостта на зелените инвестициите, новостите в сферата на устойчивия бизнес и др.

Специални гости бяха кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова и г-жа Тале Кандал, временно управляващ посолството на Кралство Норвегия в България.

 

Петото издание на форума бе открито от редакционния директор на сп. "Мениджър", г-н Максим Майер и от г-н Ясен Гуев, главен директор "Корпоративна политика" на GLOBUL, който представи четвъртия пореден Доклад по корпоративна отговорност на компанията и сподели опита на GLOBUL в областта на "умните мрежи", както и изградената за нуждите на компанията фотоволтаична централа.

Докладът съдържа подробна информация за дейността на GLOBUL през 2013 г. и данни за постигнатите резултати. С ежегодното публикуване на този доклад, компанията ясно заявява своя ангажимент към околната среда, обществото, служителите, клиентите и партньорите си, и се утвърждава като лидер в областта на корпоративната отговорност в България.

 

 

GLOBUL e търговската марка, с която Космо България Мобайл ЕАД предлага мобилни телекомуникационни услуги в България. Към края на март 2014 г. GLOBUL има 4 милиона активни потребители, услугите на компанията са достъпни за 99,98% от населението на България и на 99,49% от територията на страната, а UMTS мрежата на компанията покрива 96,14% от населението на страната. От 1 август 2013 г. GLOBUL е част от Telenor Group – водеща телекомуникационна компания, която оперира в 13 държави в Европа и Азия и има над 170 милиона абонати.

 реклама