Ericsson ще надгради мрежите за пренос на мобилен трафик в Германия и Белгия

Мобилният backhaul става все по-важен поради резкия ръст в потреблението на интернет услуги
по статията работи: Нели Минчева
Ericsson ще надгради мрежите за пренос на мобилен трафик в Германия и Белгия
Снимка: Ericsson

Е-Plus Group в Германия и KPN Group Belgium в Белгия, подразделения на KPN International, избраха Ericsson за надграждането на техните мрежи за пренос на мобилен трафик в Германия и Белгия през следващите три години. Ericsson ще инсталира повече от 15000 MINI-LINK трансмисионни връзки в тези страни до края на 2013 г. Мрежовият ъпгрейд е необходим за осигуряване на максимална ефективност на мобилните мрежи, за да могат да посрещнат нарастващото търсене от страна на потребителите. Търсенето на мобилни интернет услуги, като видео или Web 2.0 приложения за смартфони и таблети, нараства изключително бързо и в двете държави.

За операторите ъпгрейдът на мрежите за мобилен трафик ще доведе до намаляване на разходите на база бит, до плавно преминаване от TDM (Time Division Multiplex) към пакетен транспорт и възможност за преминаване към гигабитов капацитет.

Герхард Лудке, Директор "Мрежови достъп” в E-Plus Group, коментира: "За да се справим с постоянното нарастване на трафика на данни и да предложим по-бърз мобилен достъп и backhaul свързаност, ние надграждаме нашите мрежи за мобилен пренос с помощта на MINI-LINK технологията на Ericsson. Тази инвестиция ще ни позволи също така да направим мрежите си по-рентабилни и устойчиви във времето.”

Андерс Руневалд, Ръководител на регион Западна и Централна Европа в Ericsson, коментира: "Мобилната Backhaul свързаност става все по-важна поради бързото нарастване на потреблението на интернет услуги, което иначе би затруднило сериозно работата на мобилните мрежи. Това налага надграждане на преносните мрежи за осигуряване на достатъчен капацитет за нарастващия трафик, генериран в базовите станции. Преносът на мобилен трафик осигурява връзка между опорната и преносната мрежа, а ние целим да направим тази връзка перфектна.”

Изпълнението на дейностите по договора вече започна. Ericsson ще осигури миграцията на TDM-базираните преносни мрежи на операторите към пакетно базирани мобилни мрежи за пренос и ще ги подготви за внедряване на HSPA Evolution и LTE технологии.

За мобилната backhaul свързаност

Поради нарастващото търсене на мобилни приложения за смартфони, лаптопи и таблети, backhaul връзката заема все по-важна част от мобилната мрежа. Тя осигурява IP свързаност по цялото трасе на мрежата, като предоставя най-ниската цена и точната пакетна функционалност. Пакетно базираните решения осигуряват гъвкав и  рентабилен преносен капацитет за backhaul. Ericsson предлага такива решения като комбинира оптичните и микровълновите си продукти. В началото на 2011 г. Ericsson представи първата в света микровълнова MIMO (multiple-input, multiple-output) система и E-band система, поддържащи скорости от 5 Gbps. Backhaul решението на Ericsson намалява цената за бит и гарантира, че постоянно нарастващото търсене на мобилни широколентови услуги и необходимия за тях мрежови капацитет могат да бъдат осигурени в бъдеще, като в същото време се поддържа най-високо качество на услугите. 

Ericsson е водещ доставчик на технологии и услуги за телекомуникационни оператори по света. Компанията е лидер на пазара на 2G, 3G и 4G мобилните технологии като предоставя услуги по поддръжка на мрежи, които обслужват повече от 2 милиарда абоната, и има водеща позиция в областта на услугите за управление на мрежи. Портфолиото на компанията обхваща инфраструктура за мобилни и фиксирани мрежи, телеком услуги, софтуерни, широколентови и мултимедийни решения за оператори, предприятия и медийната индустрия. Съвместните компании Sony Ericsson и ST-Ericsson осигуряват на потребителите мобилни устройства  с богат набор от функции.

Ericsson разработва концепцията си за "водеща роля при изграждането на един постоянно свързан свят” чрез иновации, технологии и решения за устойчив бизнес. Компанията работи в 180 страни, има повече от 90 000 служители и генерира приходи от 203.3 милиарда шведски крони (28.2 милиарда долара ) за 2010 г. Основана е през 1876 г. и е базирана в Стокхолм, Швеция, листва се на борсата в Стокхолм, и NASDAQ в Ню Йорк.

 реклама