Ericsson ще бъде домакин на семинар на CES 2012

Президентът и изпълнителен директор Ханс Вестберг ще направи специално обръщение на 11 януари
по статията работи: Нели Минчева
Ericsson ще бъде домакин на семинар на CES 2012
Снимка: CesWeb.org

Свързаните устройства в комуникиращия свят стоят в основата на най-голямото събиране в света на технологичните ентусиасти и бизнес средите в Лас Вегас. Именно там в рамките на Consumer Electronics Show (CES) президентът и изпълнителен директор на Ericsson Ханс Вестберг ще направи специално обръщение.

Също така Ericsson ще представи на CES програмата "Забавлението е важно” – забавление навсякъде и преоткриване на индустрията, като ще покани водещи личности от сектора, за да дискутират променящия се бизнес модел провокиран от мобилността и широколентовия достъп.

Вестберг ще обърне специално внимание на новите възможностите, които ще възникнат, когато всички потребителски устройства ще могат да комуникират и ще даде примери за бизнес потенциала на индустриите отвъд телекомите.

Ще бъде представено и новото изследване на Ericsson ConsumerLab, което разкрива подробности за комуникационните навици на младежите на възраст между 13-17 години. Тяхното поведение е особено важно за бъдещето на устройствата и технологиите.

На семинра "Забавлението е важно”, Ericsson покани говорители от Warner Bros. Television, Sony Music, Pandora и ad Tech. Трите сесии имат за цел да провокират дискусии върху ключови въпроси относно мобилността и свързаността и как те променят света на забавленията.

Програма:

Обръщение на Ханс Вестберг, изпълнителен директор на Ericsson – 11 януари, 13:00 ч. местно време. Обръщението може да бъде гледано в реално време и на: www.cesweb.org

Преоткриване на индустрията: Забавление навсякъде – 10 януари, 13.00 – 17.00 ч. местно време.

Щанд на Ericsson на CES

Las Vegas Convention Center, Централна зала, щанд 13638, 10-13 януари

Демонстрации:

Свързаното дърво

Нашето "Говорещо дърво" усеща промените в електромагнитното поле около себе си докато хората преминават и изпраща съобщения, които отразяват настроението му, директно към своя Twitter акаунт, ConnectedTree. Това дърво също така реагира на човешко присъствие и движение, като пуска музика, говори или включва и изключва светлини.

Социална мрежа на нещата

Социалната мрежа на Нещата, представена от Ericsson Research, доказва, че за хората е трудно да се съотнасят към технологичните мрежи и за тях е дискомфортно да ги управляват. Затова ние трябва да създадем Интернет на нещата, по подобие на човешка социална мрежа. Имаме връзка с нашите неща и нашите неща имат връзка помежду си. Представяме ви миг от възможното бъдеще отвъд Интернета на нещата. Това, което ще се случи, е че нещата ще имат свои "приятели”, ще публикуват постове, ще следят поток новини и дори ще разговарят с други неща и/или приятели.

Свързано здравеопазване

Вижте как свързаността в реално време може да промени цяла индустрия.В здравеопазването, например, доставчиците могат да ползват вече съществуващите мрежи, за да предложат интерактивна видео връзка между посещаваща пациент медицинска сестра и лекар, чрез решения за гласови и видео услуги, както и за пренос на документи. Нашата демонстрация ще покаже как тези услуги могат да бъдат използвани посредством интегрираните решения на Ericsson.

И още!

Ericsson е водещ доставчик на технологии и услуги за телекомуникационни оператори по света. Компанията е лидер на пазара на 2G, 3G и 4G мобилните технологии като предоставя услуги по поддръжка на мрежи, които обслужват повече от 2 милиарда абоната, и има водеща позиция в областта на услугите за управление на мрежи. Портфолиото на компанията обхваща инфраструктура за мобилни и фиксирани мрежи, телеком услуги, софтуерни, широколентови и мултимедийни решения за оператори, предприятия и медийната индустрия. Съвместните компании Sony Ericsson и ST-Ericsson осигуряват на потребителите мобилни устройства с богат набор от функции.

Ericsson разработва концепцията си за "водеща роля при изграждането на един постоянно свързан свят” чрез иновации, технологии и решения за устойчив бизнес. Компанията работи в 180 страни, има повече от 90 000 служители и генерира приходи от 203.3 милиарда шведски крони (28.2 милиарда долара ) за 2010 г. Основана е през 1876 г. и е базирана в Стокхолм, Швеция, листва се на борсата в Стокхолм, и NASDAQ, Ню Йорк.
 

 реклама