Ericsson стартира лаборатория за OpenDaylight общността

Лабораторията за OpenDaylight общността ще даде тласък на разработката на Software Defined Networking (SDN) приложения
по статията работи: Данаил Казаков
Ericsson стартира лаборатория за OpenDaylight общността

Ericsson (NASDAQ: ERIC) стартира нова лаборатория, за да подкрепи и подпомогне напредъка на OpenDaylight общността и да даде възможност на Software Defined Networking (SDN) разработчиците да интегрират, тестват и проверяват своите приложения в OpenDaylight екосистема. Лабораторията в кампуса на Ericsson в Сан Хосе, Калифорния, ще даде тласък на разработването на SDN приложения от програмисти.

Лабораторията ще осигури OpenDaylight Network среда, отворена за всички SDN разработчици на базата на съгласуван график.

"Възможностите за програмиране на мрежата и оперативната й съвместимост са две ключови цели на проекта OpenDaylight", каза Нийла Джак, изпълнителен директор, OpenDaylight. "Страхотно е, че Ericsson посвещава значителни ресурси в подкрепа на интеграцията и тестването на SDN и NFV иновации и приложения, разработени от общността."

Ericsson е един от основателите и платинен спонсор на проекта OpenDaylight и си сътрудничи с останалите участници в проекта с цел разработване на OpenDaylight SDN и NFV платформата, включително първата версия на софтуера с отворен код, наречен Hydrogen. Ericsson ще развива новата лаборатория в сътрудничество с проекта OpenDaylight.

Лабораторията стартира работа по време на първата среща на върха на OpenDaylight на 04-05 февруари 2014 в Санта Клара, Калифорния. SDN разработчици ще могат се запознаят с услугите, предоставяни от лабораторията, и да се включат в работния й график, като изпратят имейл на ODLopenlab@ericsson.com

За Ericsson:

Ericsson е водещ доставчик на комуникационни технологии и услуги. Компанията работи в посока на създаване на Свързаното Общество чрез ефективни решения в реално време, които дават възможност за обучение и работа в общества с устойчиво развитие навсякъде по света.

Портфолиото на компанията включва услуги, софтуер и инфраструктура в сферата на информационните и телекомуникационни технологии за телеком оператори и други индустриални сектори. Днес над 40% от световния мобилен трафик преминава през мрежи, изградени от Ericsson. Поддържаните от компанията мрежи обслужват над 2,5 милиарда абоната.

Ericsson работи в 180 страни и има над 110 000 служители. Основана е през 1876 г. и е базирана в Стокхолм, Швеция. През 2012 г. генерира приходи от 227.8 милиарда шведски крони (33.8 милиарда долара ). Компанията се листва на борсата в Стокхолм и NASDAQ Ню Йорк.

 реклама