Ericsson стана единствен 4G LTE доставчик на SmarTone

Потребителите ще могат да се наслаждават на най-доброто широколентово мобилно изживяване, отлични мрежи и най-съвременни услуги и решения
по статията работи: Петя Бързилска
Ericsson стана единствен 4G LTE доставчик на SmarTone
Снимка: Ericsson

В гъсто населен град като Хонг-Конг, най-съвременната мобилна широколентова мрежа е силно необходима с оглед предоставянето на услуги с висока скорост и оптимално потребителско изживяване за потребителите. С тази цел SmarTone, водещ мобилен оператор в Хонг-Конг, обяви активирането на своите 4G LTE услуги. Благодарение на Ericsson, като единствен доставчик на цялостната мрежа, потребителите на SmarTone ще могат да се наслаждават на по-бърз даунлоуд и ъплоуд при употребата на мобилни интернет приложения.

4G LTE услугите на 4G LTE са достъпни за потребителите от средата на септември, 2012 г. Преминаването към 4G LTE ще бъде безпроблемно, тъй като мултистандартните базовите станции на Ericsson поддържат 2G/3G/LTE. Потребителите ще се наслаждават на най-доброто мобилно широколентово изживяване благодарение на високоскоростни мрежи и на най-нови решения и услуги.

Ericsson ще бъде единствен доставчик на LTE мрежа за SmarTone, включително мултистандартните базови станции RBS 6000 и решението Evolved Packet Core (EPC) използващо комутаторите SSR 8000 Smart Services като Evolved Packet Gateway (EPG). В плана за изпълнение са залегнали още мрежови пуск, интеграция и поддръжка, услуги по въвеждане в експлоатация, управление на мрежата със системата на Ericsson - OSS-RC (Operation Support System for Radio & Core).

Към момента Ericsson има 87 подписани LTE/EPC договора в 37 държави на 5 континента. С този договор Ericsson запазва лидерската си позиция в сферата на LTE и мобилния широколентов достъп, като предоставя покритие за 305 милиона от общо 455 милиона души, които имат достъп до LTE.

 реклама