Ericsson подпомага Terra за излъчването на Олимпийските игри в 3D и HD качество в Латинска Америка

100 милиона зрители от 16 държави в Латинска Америка ще гледат Олимпийските игри тази година във висока резолюция (HD) в интернет
по статията работи: Теодора Пенева
Ericsson подпомага Terra за излъчването на Олимпийските игри в 3D и HD качество в Латинска Америка
Снимка: Ericsson

Ericsson предоставя гъвкаво решение за обработка на видео и услуги по поддръжка на Terra – най-голямата интернет компания в Латинска Америка – във връзка с излъчването от страна на Олимпийските игри 2012 от Лондон на портал на компанията.

Terra ще осигури най-пълното и интерактивно отразяване на Олимпийските игри в Латинска Америка. HD съдържание на живо ще бъде достъпно през различни устройства и по конкретно, чрез персонален компютър, интерактивен телевизор и дори мобилен телефон. Terra също така са подписали договори с производители на телевизори, за да е възможно телевизори, свързани с Интернет, да имат достъп до 3D съдържание. Решението на Ericsson, което включва водещите професионални приемници на компанията, ще помогне на Terra да излъчи HD съдържание на своята видео платформа, като гарантира най-високо качество на картината от Олимпийските стадиони за милионите зрители в Латинска Америка.

Алан Песоа, директор "Технологии” в Terra, коментира: "Олимпийските игри са най-голямото събитие в света. Целта ни е да излъчим едно от най-популярните спортни събития в света надеждно, без да разкриваме огромната сложност на видео приемането, разпръскването и излъчването на зрителите, за да могат да се отпуснат и просто да се насладят на спорта на телевизора, компютъра или мобилния си телефон.”

Едуардо Рикота, вицепрезидент на Ericsson за Латинска Америка, каза: "Партнирайки си с Ericsson, Terra си гарантира предлагането и излъчването на HD съдържание на световно ниво не само за телевизори и компютри, но и за мобилни телефони и таблети. Потребителите искат да гледат телевизия на различни устройства, а мобилната «телевизия навсякъде» набира все повече популярност, тъй като операторите разширяват и инвестират все повече в мрежите си."

Terra е най-голямата интернет компания в Латинска Америка, със забележителните 100 милиона посетители на портала месечно. Компанията предостави успешно и модерно интернет отразяване на Олимпиадата в Пекин през 2008 г., последвано от Зимните Олимпийски игри във Ванкувър. Terra беше единствената компания, която осигури онлайн отразяване на участието на държави като Коста Рика, Ел Салвадор, Гватемала, Хондурас, Никарагуа и Панама.

Като пазарен лидер в сферата на линейното придобиване, обмен и разпространение на съдържание, Ericsson познава предизвикателствата на прякото излъчване на спортни събития за голяма телевизионна аудитория. Освен водещите на пазара решения за компресиране, квалифицираните инженери на компанията притежават дългогодишен опит в предоставянето на ценна подкрепа на място. Инженерите на Ericsson присъстват на всички големи летни и зимни Олимпийски игри, включително в Солт Лейк Сити, Сидни, Торино, Атина, Ванкувър и Пекин.

 реклама