Ericsson отвори своя пръв глобален ИКТ център в Швеция

Ericsson затвърждава своето присъствие в Европа като отваря своя първи глобален ИКТ център в Линшьопинг, Швеция
по статията работи: Данаил Казаков
Ericsson отвори своя пръв глобален ИКТ център в Швеция
Снимка: Ericsson България

Ericsson (NASDAQ:ERIC) днес откри своя пръв глобален ИКТ център в Линшьопинг, Швеция. Той е първият от общо три глобални ИКТ центъра, които Ericsson обяви, че ще построи през септември миналата година. Два от тях ще се намират в Швеция, а един в Квебек, Канада.

Центърът ще помогне за ежедневната работа на 25 000 R&D служители на Ericsson както и на доставчиците на услуги на компанията по целия свят. Днес Ericsson има свои лаборатории за тестове и центрове за данни по целия свят. Стратегията на компанията е да успее да присъедини повечето от тях, заедно с оборудването и инсталациите, към новите центрове.

Греъм Озборн, вицепрезидент, Глобална ИКТ програма в Ericsson, сподели: "Откриването на първия глобален ИКТ център показва как Ericsson, като водещ доставчик на информационни технологии, прави нова крачка към "Свързаното общество", осигурявайки водещи облачни технологии. Глобалните ИКТ центрове са нашият личен ангажимент към облака. С нашата технология, базирана на облака, центровете ще спомогнат за сътрудничеството на крос-функционални екипи от цял свят."

Новите центрове ще покриват цялото продуктово портфолио на Ericsson и ще бъдат на разположение на R&D инженери от цял свят. Глобалните ИКТ центрове ще имат високо ниво на енергийна ефективност и са разположени в райони с достъп до възобновяеми енергийни източници и надеждна електрическа мрежа. Трите ИКТ центъра ще се разполагат общо на 120,000 кв. метра, което е приблизително площта на 14 футболни игрища.

Центровете ще имат модерен дизайн, построен по модулен и лесен за надграждане и реконструкция начин, подсигуряващ ефективното използване на ресурси и пространство, приспособим към нуждите на бизнеса. Ericsson прогнозира, че съчетанието на архитектура, дизайн и локацията ще намали консумацията на енергия до 40 процента. Това значително намаляване на въглеродния отпадък е водещ за визията на Ericsson за по-устойчиво бъдеще.

Ericsson е движещата сила зад Networked Society - световен лидер в областта на комуникационните технологии и услуги. Нашите дългосрочни взаимоотношения с всеки по-голям телекомуникационен оператор в света позволяват на хората, бизнеса и обществото, да реализират своя потенциал и да се създадат по-устойчиво бъдеще.

Нашите услуги, софтуер и инфраструктура - особено в мобилността, широколентовия достъп и облакът – дават възможност на телеком индустрията и други сектори, да направят по-добър бизнес, да повишат ефективността, да подобрят потребителското изживяване и да улавят нови възможности.

С над 110 000 професионалисти и клиенти в 180 страни, ние комбинираме глобален мащаб с технологии и лидерство в услугите. Ние подкрепяме мрежи, които свързват повече от 2,5 милиарда абонати. Четиридесет процента от мобилния трафик в света се осъществява през мрежи на Ericsson. И нашите инвестиции в научноизследователска и развойна дейност гарантират, че нашите решения - и нашите клиенти – са винаги на първо място.

Основана през 1876 г., Ericsson е със седалище в Стокхолм, Швеция. Нетните приходи от продажби през 2013 г. са били 227 400 000 000 SEK (34,90 милиарда щатски долара). NASDAQ OMX на фондовата борса в Стокхолм и NASDAQ в Ню Йорк Ericsson е в списъка.

 реклама