Ericsson и Polycom представят стандартизирано решение за HD визуални комуникации

Дава възможност на телекомите да предоставят Video-as-a-Service (VaaS) услуги за бизнеса
по статията работи: Нели Минчева
Ericsson и Polycom представят стандартизирано решение за HD визуални комуникации
Снимка: Ericsson

На тазгодишното издание на Световния мобилен конгрес (MWC) Polycom Inc., световният лидер в областта на стандартизираните обединени комуникации (UC), и Ericsson демонстрират цялостно решение, което позволява на операторите да предложат на бизнеса достъпни HD Video-as-a-Service (VaaS) услуги за обединени комуникации с висока оперативна съвместимост. Продуктът ще бъде представен на щанда на Ericsson в Зала 6 и на Polycom щанд 2D01 в Зала 2. Той ще бъде пуснат на световните пазари съвместно, като Ericsson ще бъде основната компания за интеграция на системите за всички компоненти на инфраструктурата.

Новото решение за визуални комуникации, предназначено за доставчици на услуги, ще подкрепи цялостната концепция на Ericsson за видео IP-базирана мултимедийна подсистема (IP Multimedia Subsystem или IMS), която включва HD инфраструктура, видео и гласови крайни точки от Polycom® RealPresence™ и платформата на RealPresence™. Това е най-обхватната софтуерна инфраструктура за универсални видео-конферентни разговори.

IMS системата на Ericsson предлага на операторите възможност да използват едни и същи IMS ядра едновременно за решения за визуална комуникация (Visual Communication solution), VoLTE решения, Rich Communication Suite (RCS) и модернизация на мрежите за фиксирани услуги.

С новата си система за медийни ресурси (Media Resource System) Ericsson ще предостави на операторите от цял свят сигурни, висококачествени HD видео и full-band стерео аудио конферентни разговори. Мобилните медийни портали на Ericsson могат да се ъпгрейдват, за да внедрят Media Resource System функционалностите и така да осигурят намаляване на оперативните разходи на операторите. Също така уникалният отворен стандарт, заложен в платформата на Polycom RealPresence, гарантира оперативна съвместимост със стотици системи за обединени комуникации, компании и приложения за социалните мрежи. Така тя се справя с проблемите, произтичащи от различните системи и обединява в пълния смисъл на думата комуникациите в бизнеса.

Цялостната облачна концепция ще даде шанс на операторите да предоставят нови VaaS услуги за различни устройства, отличаващи се с висока надеждност и скалируемост. Тя ще интегрира решението за обединени комуникации на Ericsson – пакета от бизнес комуникации Ericsson Business Communication Suite – като така предоставя на операторите възможности да навлязат на нови пазари, да увеличат приходите си от абонат и да бъдат по-конкурентоспособни. Малките и средни фирми и предприятия ще получат достъп на месечен абонамент до сигурни HD видео и конферентни услуги, с възможности за контрол на качеството и внедрими във всякаква среда, включително смартфони, таблети, лаптопи, десктопи, конферентни зали и системи за домашно кино.

"Днешните новини са още една стъпка напред в мисията ни да направим видео-конферените разговори общодостъпни. Ние в Polycom с радост си сътрудничим с лидер в сферата на IMS какъвто е Ericsson, за да предложим стандартизирани и съвместими решения, които ще дадат на доставчиците на услуги възможност да предложат на клиентите си неустоими и рентабилни Video-as-a-Service решения,” коментира Гари Теста, вицепрезидент, Глобални решения за облачни и бизнес услуги в Polycom. "Представяме общото си решение на Световния мобилен конгрес, така че доставчиците могат да се убедят сами как технологията може да им помогне да изградят бизнеса си, да привлекат нови клиенти, да реализират приходи и да дадат възможности на клиентите си да комуникират визуално в облака и с HD качество.”

Магнус Фурустам, вицепрезидент и мениджър опорни мрежи и IMS в Ericsson, посочи: "Работим съвместно с Polycom от миналата година, когато обявихме партньорството си и днес сме щастливи да представим общото си решение за видео-конферентни разговори за бизнеса. Благодарение на своето водещо присъствие на пазара в сферата на IMS и мобилните мрежи, ние осигуряваме безпроблемен начин за подготовка на мрежите за HD аудио-визуалните комуникации. Вярваме, че решението ни е много атрактивно за бизнеса, уникално за бранша със своето ценно предложение за операторите.”

Тестовете за клиенти на решението ще започнат в средата на 2012 г. То ще бъде налично на пазара в края на 2012 г.

Също така в рамките на конгреса Ericsson и Polycom демонстрират съвместна HD видео-конферентна връзка, в която участват водещи оператори и търговци на оборудване. За целите на демонстрацията са избрани общи спецификации, базирани на настоящи стандарти за бранша, за да се представи отворено решение за HD видео-конферентни услуги. Ще бъдат представени безпроблемни HD видео-конферентни разговори между щанда на Telefónica на Световния мобилен конгрес в Барселона, офис на Orange във Франция, офис на Telecom Italia в Италия и офис на Deutsche Telekom в Германия.

За Ericsson

Ericsson е водещ доставчик на комуникационни технологии и услуги. Компанията работи в посока на създаване на Свързаното Общество чрез ефективни решения в реално време, които ни позволяват да учим, работим и живеем живота си по-свободни, в общества с устойчиво развитие, навсякъде по света.

Нашето портфолио включва услуги, софтуер и инфраструктура в сферата на Информационните и Телекомуникационни технологии за телеком оператори и други индустриални сектори. Днес повече от 40% от световния мобилен трафик преминава през мрежи изградени от Ericsson. Ние поддържаме мрежи обсужващи повече от 2 милиарда абонати.

Компанията работи в 180 страни, има повече от 100 000 служители. Основана е през 1876 г. и е базирана в Стокхолм, Швеция. През 2011 г. генерира приходи от 226.9 милиарда шведски крони (35.0 милиарда долара). Компанията се листва на борсата в Стокхолм и NASDAQ в Ню Йорк.

За Polycom

Polycom е световният лидер в създаването на решения за стандартизирани обединени комуникации (UC) за telepresence видео връзка, видео, и глас, базирани на платформата на Polycom® RealPresence™. Платформата RealPresence е съвместима с платформите на най-широк кръг бизнес, мобилни и социални приложения и устройства. Над 400 000 организации от цял свят се доверяват на решенията на Polycom за видео-конферентни разговори от всякакви точки, предоставящи продуктивни и ефективни разговори с колеги, партньори, с настоящи и бъдещи клиенти. Polycom, съвместно със широката си партньорска система, предоставя на клиентите най-добрата цена на притежанието, скалируемост и сигурност – независимо дали на място, на отделен хостинг или в облака. Посетете www.polycom.com или се свържете с Polycom в Twitter, Facebook, и LinkedIn.

 реклама