EasyJet ще предлага нова услуга на бизнес пътниците за бързо преминаване през летищата

Тя обхваща потребителите на тарифата Flexi и ще се предлага като допълнителна полза към нея
по статията работи: Теодора Пенева
EasyJet ще предлага нова услуга на бизнес пътниците за бързо преминаване през летищата
Снимка: sxc.hu

Водещата европейска авиокомпания еasyJet започва да предлага нова услуга на бизнес пътниците за бързо преминаване през проверките за сигурност на летищата. Тя ще се предлага като допълнителна полза при закупуване на бизнес тарифата "Flexi”, която авиокомпанията предлага на цена от 79 англ. лири за еднопосочен полет.

еasyJet вече превозва повече от 10 милиона бизнес пътници на година, които са привлечени от ниските тарифи на авиокомпанията, водещата времева точност в индустрията и приятелското обслужване в мрежата от дестинации в цяла Европа. Изследване показва, че това са ключови елементи при привличане и задържане на бизнес пътниците. То подчертава и други функции, които ще помогнат на еasyJet да се цели в бизнес пътници от националните превозвачи в Европа. Това са бизнес тарифите, които еasyJet предлага от 2011 г., фиксираното настаняване - въведено през 2012 г., бързото преминаване през проверките за сигурност на летищата.

Новата услуга ще бъде включена в бизнес тарифата "Flexi”, която дава на пътниците неограничена възможност за промяна на полета до 2 часа преди определеното време за заминаване. Пасажерите, които се възползват от това предложение на easyJet, ще имат право на избор на места в предната част на самолета, приоритетен бординг, без такси за резервация, включен в цената чекиран багаж.

Нововъведението ще бъде предлагано от май месец първоначално на 27 летища, съставляващи 54% от бизнес мрежата на авиокомпанията, като през следващите месеци ще бъде поетапно въвеждано на повече летища от цялата мрежа на еasyJet.

Изпълнителният директор Каролин Маккол обяснява как компанията се цели в бизнес пасажерите: "Преди всичко бизнес пътниците искат чести, точни полети до водещи летища, с приятелско обслужване и на добри цени - и затова 10 милиона от тях избират да летят с еasyJet всяка година.Въз основа на тази платформа ние искаме да им дадем други услуги, които те наистина ще оценят и които можем да постигнем, без да променяме нашите ефективни операции. Фиксираното настаняване е добър пример за нещо, което нашите бизнес пътници пожелаха и което бяхме в състояние да предложим, като поддържаме нашата водеща в отрасъла пунктуалност. Обединявайки усилия с нашите летищни партньори, вече можем да предложим бързо придвижване на бизнес пътниците, което позволява да намалят времето си за пътуване през летището. еasyJet не предлага бизнес класа, но ние създаваме бизнес смисъл".

Следните 27 летища са част от първата фаза за въвеждане на новата услуга: Лондон  - Гетуик, Станстед и Саутенд, Ливърпул, Нюкасъл, Абърдийн, Единбург, Глазгоу, Рим Фиумичино, Милано Линате, Милано Малпенса, Венеция Марко Поло, Атина, Будапеща, Мюнхен, Кьолн-Бон, Дюселдорф, Хамбург, Лисабон, Порто, Фаро, Прага, Талин, Женева, Базел-Мюлуз-Фрайбург, Париж Шарл де Гол и Орли.

 реклама