EasyJet и УНИЦЕФ започват „Промяна за добро“ - събиране на дарителски средства в над 1300 полета дневно

Пътниците могат да даряват средства на борда на самолетите от 15 юли до 30 септември 2013
по статията работи: Теодора Пенева
EasyJet и УНИЦЕФ започват „Промяна за добро“ - събиране на дарителски средства в над 1300 полета дневно
Снимка: easyJet

Вчера еasyJet стартира своята лятна програма за събиране на дарителски средства по време на полети, по линия на партньорството й с УНИЦЕФ. "Промяна за добро" събира средства от пътнически дарения в подкрепа на УНИЦЕФ за осигуряване на животоспасяващи ваксини за деца и майки по света.

Партньорството между easyJet и УНИЦЕФ е събрало над 1.4 милиона евро дарения, откакто стартира през юли 2012 г. Това позволи на УНИЦЕФ да защити близо 1,5 милиона деца от полиомиелит и над 2,5 милиона деца и майки от смъртоносни детски болести и тетанус при новородени.

Пътниците могат да даряват средства на борда на всеки самолет на easyJet между 15 юли – 30 септември тази година, в цялата паневропейска мрежа от дестинации – над 630 маршрута в повече от 30 държави, вкл. и България.

Питър Войц, маркетинг директор на easyJet за България, заявява:  "Ние сме изключително горди от подкрепата си към програмата "Промяна за добро". Благодарение на щедростта на нашите пътници в мрежата от дестинации, ние събрахме над 1.4 милиона евро. Тези пари позволиха на УНИЦЕФ да защити близо 1,5 милиона деца срещу полиомиелит и 2,5 милиона деца и майки срещу смъртоносни детски болести и тетанус при новородени само за една година. Една ваксина струва най-малко 47 цента, така че всеки пътник може да дари средства и да помогне".

Авиокомпания еasyJet успя да събере допълнителни дарения в размер на над 251 000 евро в помощ за децата на Сирия, засегнати от кризата в страната.

Инициативата е част от глобалната програма "Промяна за добро" на УНИЦЕФ, която е събрала над 53 милиона британски лири за най-уязвимите деца по света в партньорство с водещи авиокомпании по целия свят.

 реклама