EVN България запозна кметовете от област Пловдив с инвестиционните си планове за 2012

Планираните инвестиции от EVN България Електроразпределение са 30,7 млн. лв.
по статията работи: Нели Минчева
EVN България запозна кметовете от област Пловдив с инвестиционните си планове за 2012
Снимка: EVN България

Днес, 25 януари 2012 г., представители на ръководството на EVN България взеха участие в заседание на Областния съвет за развитие на област Пловдив, което се проведе в гр. Хисаря. Участието на EVN България беше по покана на Областния управител на област Пловдив г-н Здравко Димитров и имаше за цел да запознае местната държавна и общинска власти с инвестиционната програма на дружеството за 2012 г.

Областният управител и кметовете на общини получиха информация за планираните инвестиции и ремонти за 2012 г. в област Пловдив, които по отношение на EVN България Електроразпределение възлизат на 30,7 млн. лв.

Предвидените дейности за тази година в областта включват изграждането на 64 500 метра нови електропроводи средно напрежение, 103 700 метра електропроводи ниско напрежение и 68 нови трафопоста. Допълнително са планирани големи обeкти като старт на изграждането на подстанция "Тракия” в гр. Пловдив и ремонт на подстанция "Рекорд”.

Значителни суми ще бъдат инвестирани и от EVN България Топлофикация в Пловдив. Наред с дейността на най-модерната когенерационна централа в България, за 2012 г. са планирани 24,3 млн. лв. с цел по-нататъшно обновяване и разширяване на мрежата, ремонти на съществуващите ТЕЦ Пловдив Север и Отоплителна централа Юг. 

Допълнителен акцент на срещата беше и поддържането на добро сътрудничество между EVN България и местната власт, което, както показа ситуацията в Родопите преди две седмици, е особено полезно при отстраняване на аварии, причинени от тежки метеорологични условия.


 реклама