Dunlop подкрепи шампионата по дрифт ROTA DCB Series 2012 FINAL ROUND

Любителите на този спорт станаха свидетели на изключително оспорвана битка и дрифт на високо ниво в последния кръг от шампионата
по статията работи: Теодора Пенева
Dunlop подкрепи шампионата по дрифт ROTA DCB Series 2012 FINAL ROUND
Снимка: Citytyre.co.uk

На 13 и 14 Октомври на паркинга на МЕТРО 2 (Люлин) се проведе последният кръг от дрифт шампионата ROTA DCB Series 2012. Мероприятието се организира от "Дрифт Клуб България" с партньорството на Dunlop и зарадва зрителите с уникално шоу.

Битката между шестимата претенденти беше изключително оспорвана и любителите на този спорт станаха свидетели на дрифт на високо ниво и невероятно зрелище. След блестящото си представяне шампион за 2012 година стана Красимир Стефанов от Варна с Nisan С14. На втори и трето място останаха съответно – Александър Язов от София с BMW E30 и Стефан Петров от Велико Търново с Nisan С13.

За първи път в България се проведе и състезание по Gymkhana – стил малко познат у нас. Завидни умения в него показаха и шестимата претенденти за титлата, но първо място спечели Александър Петков от Видин с Nisan С13.

Както подобава на финален  кръг, събитието зарадва любителите на дрифта с много изненади и атракции. През двата дни на шампионата беше изложена колата на един от най-известните в световен мащаб дрифтъри Дайго Сайто, която пристигна в София по специална покана на организаторите. Автомобилът Toyota Chaser с мощност 600 к.с. е участвал в най-престижните дрифт шампионати в света и зрителите на ROTA DCB Series 2012 имаха възможността да го разгледат отблизо и да се снимат с него.

За повишаване на настроението организаторите бяха подготвили специална програма, която се проведе изцяло на изкуствено осветление. Зрителите станаха свидетели на уникали демонстрации на стънтъри, RC Cars, сътезателни картове, ATV и UTV. Бате Сашо и DJ Monkey, които бяха специални гости на събитието, изпълниха на живо песента на дрифтърите – "Кралете на дрифта" и се погрижиха настроението да не пада, независимо от дъждовното време.

 реклама