Dunlop повиши скоростния индекс на гумите за мобилни кранове

Новата гума на Dunlop е специално проектирана за кранове, работещи на всякакви терени
по статията работи: Теодора Пенева
Dunlop повиши скоростния индекс на гумите за мобилни кранове
Снимка: Dunlop

Dunlop повиши скоростния индекс на една от най-популярните си гуми за мобилни кранове. Гумата на Dunlop 445/95R25 SP ER50 е специално проектирана за кранове, работещи на всякакви терени. Тези машини често се движат по шосе и изминават големи дистанции, което създава необходимостта от гуми, които позволяват развиването на по-висока скорост. Новият модел на SP ER50 позволява увеличаването на максимално допустимата скорост до 80км/ч.

Новите  гуми са идеалното решение за кранове  поради дизайна на протектора без  посока на въртене, здравата конструкция  и широка контактна повърхност. Този модел гуми е разработен специално, за да може да посрещне нуждите от гуми за кранове с приложение всякакви работни терени, които се използват  в строителството, промишлеността, корабостроенето и пристанищата. Все пак Dunlop SP ER50 е гума, която  е предназначена за движение и  по пътища, най-вече за шофиране с висока скорост по магистрали, което е  от особено значение при избора на гуми за този вид кранове. Скоростният  индекс и индексът на натоварване  на новата гума е 174F в сравнение с предишния, който е 177Е. Това допринася за увеличаване на максимално допустимата скорост от 70 км/ч на 80 км/ч при максимално натоварване от 6700 кг на гума при максимална скорост.

Дизайнът  на SP ER50 гарантира високо ниво на маневреност на всички видове терени. Протекторът има непрекъсната зиг-заг централна част, която подобрява стъпката, предпазва от вибрации и повишава комфорта при возене. Широките канали подобряват сцеплението, а голямата контактна повърхност осигурява равномерно разпределение на натоварването, което води до равномерно износване на гумата. Усилената конструкция и стабилността от затворените раменни блокове са особено важни за гумите за кранове,. 

"Това са най-добрите гуми за нашите кранове, който някога сме използвали", споделя  Пол Кузенс, собственик на една от водещите компании в Обединеното кралство за кранове под наем, след като са тествали новите гуми ER50. "До сега тези гуми са изминали 13 250 км и са износени равномерно. Също така до момента няма никакви признаци на прегряване в зоната на рамената или на бордовете, което е забележително, като се има предвид, че тези машини изминават 130 мили без да спират, за да се охладят гумите".

"Новият модел Dunlop SP ER50 е разработен, за да отговаря на конкретните нужди на нашите клиенти", казва Стефан Ренсън, маркетинг мениджър на Goodyear Dunlop OTR (Off the Road) за Европа, Средния Изток и Африка. "Надежността и способнолстта да издържат на шофиране на дълги разстояния при максимална скорост са двата основни фактора при избора на гуми за тези машини и новият модел на Dunlop покрива и двете изисквания”.

 реклама