Deutsche Telekom, Telefónica Deutschland, Vodafone и MasterCard обединяват усилията си, за да улеснят мобилните плащания

Партньорството им създава "единно гише" за банките и мобилните оператори, за да се ускори развитието на плащанията с технология NFC за техните клиенти
по статията работи: Данаил Казаков
Deutsche Telekom, Telefónica Deutschland, Vodafone и MasterCard обединяват усилията си, за да улеснят мобилните плащания
Снимка: MasterCard

Днес на Световния мобилен конгрес MasterCard обяви партньорство между Deutsche Telekom, Telefónica Deutschland, Vodafone и TREVICA (дъщерна компания на MasterCard) за създаване на нова мобилна платформа, която има за цел да ускори развитието на мобилните плащания в Германия. Трите мобилни оператора представляват 80% от мобилните потребители в Германия, което означава, че банките и финансовите институции могат да ускорят изключително много възможностите си за предоставяне на услуги за мобилни разплащания на масовия пазар. Вместо да се свързват към отделни мобилни оператори, банките-издатели ще могат да се свързат към TREVICA и да имат достъп до много мобилни оператори чрез една-единствена интеграция с платформата на TREVICA.

Преминаването към цифрови форми на плащане се увеличава все повече с нарастващото желания на потребителите да пазаруват безопасно, докато са в движение. Стефано Парис, директор "Потребителски услуги", Vodafone, обясни: "Искаме да дадем възможност на банките да достигнат до повече клиенти чрез сигурна NFC технология. Намалявайки разходите на банките за интеграция, както и тяхното време да предложат продукти си на пазара, ние сме убедени, че ще имаме модел в Германия, който би работил в цяла Европа." Петер Веско, старши вицепрезидент "Бизнес плащания", Deutsche Telekom, добави: "Ние не спираме да напредваме по пътя, който ще направи мобилните плащания обичаен метод за всички. Това сътрудничество е още една стъпка в тази посока."

Михаел Куц, вицепрезидент "Дигитални партньорства", Telefónica Deutschland, каза: "Мобилните плащания вече навлязоха на пазара в Германия. Това ново партньорство ще ускори още повече използването и приемането на мобилните плащания, както и ще доведе до по-голяма ефективност и прозрачност сред различните играчи на пазара."

"Събирайки на едно място най-доброто от банковите и мобилни технологии, ние правим мобилните плащания достъпни за всички мрежи, точно както са текстовите съобщения днес", заяви Павел Рихлински, президент MasterCard Германия и Швейцария. "Днес ние анонсирахме едно съвсем ново партньорство, което ще промени целия пазар в Германия, а през 2014 година планираме да достигнем и до други държави в Европа."

Ще намерите всички новини на MasterCard от Световния мобилен конгрес в нашия Digital Press Kit и можете да ни следите на @MasterCardNews, за да се включите в разговора.

За Deutsche Telekom

Deutsche Telekom е един от световните лидери в сферата на интегрираните комуникации с 140 милиона мобилни клиенти, над 31 милиона фиксирани абонатни мрежи и повече от 17 милиона широколентови линии (считано от 30 септември 2013 г.). Групата доставя продукти и услуги за фиксирани мрежи, мобилни комуникации, интернет и IPTV за потребители, както и ИКТ решения за бизнес и корпоративни клиенти. Deutsche Telekom присъства в почти 50 страни и има 230,000 служители в целия свят. Групата генерира приходи от 58.2 млрд. евро през 2012 г., повече от половината извън Германия (считано от 31 декември 2012 г.).

За MasterCard

MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, е глобална платежна и технологична компания. Тя работи с най-бързата в света мрежа за обработване на плащания, като свързва потребителите, финансовите институции, търговците, правителствата и компаниите в над 210 държави и територии. Продуктите и решенията на MasterCard правят ежедневните търговски дейности като пазаруването, пътуването, управлението на бизнеса и финансите по-лесни, по-сигурни и по-ефективни за всички. Следвайте ни в Twitter @MasterCardNews, присъединете се към разговора в блога Cashless Pioneers Blog и се абонирайте за Engagement Bureau, за дa получавате последните новини.

За Telefónica Deutschland

Telefónica Deutschland Holding AG е листвана в Prime Standard сегмента на Франкфуртската фондова борса с изцяло собствено активно дъщерно дружество Telefónica Germany GmbH & Co. OHG принадлежи на Telefónica Europe и са част от испанската телекомуникационна група Telefónica S.A. Компанията предлага на частните си и бизнес клиенти в Германия абонаментни и предплатени мобилни продукти, както и новаторски услуги за мобилни данни, базирани на GPRS, UMTS и LTE технологии, чрез своя продуктов бранд O2. Освен това доставчикът на интегрирани комуникации предлага DSL фиксирана мрежова телефония и високоскоростен интернет. Telefónica Europe има над 103 милиона клиенти на мобилни и фиксирани мрежи в Испания, Великобритания, Ирландия, Чехия, Словакия и Германия.

За TREVICA

TREVICA е европейска компания за обработка на плащания, основана през 2008 г. и изцяло собственост на MasterCard. Всичко, което правим, е създадено, за да разрасне бизнеса на нашите клиенти и да подобри тяхното опериране. TREVICA активно участва в европейската инициатива за Near Field Communication екосистема. Като доверен партньор за управление на услуги, TREVICA опростява и улеснява банките-издатели и мобилните оператори при интегрирането и издаването на продукти за мобилни плащания.

За Vodafone

Vodafone е една от най-големите компании в света в областта на мобилните комуникации по своите приходи и има близо 419 милиона клиенти на собствени и партньорски пазари, считано от 31 декември 2013 г. Vodafone имат капиталово участие в телекомуникационни оператори в почти 30 страни и около 50 партньорски мрежи в целия свят. За повече информация, моля, посетете: www.vodafone.com.

 реклама