Dell премахва ценовите бариери с нова Entry-Level мобилна работна станция, идваща с ISV-сертифицирано изпълнение

Дизайнери, инженери, хора на изкуството и студенти да могат без проблем да използват пълния потенциал на софтуера си
по статията работи: Данаил Казаков
Dell премахва ценовите бариери с нова Entry-Level мобилна работна станция, идваща с ISV-сертифицирано изпълнение

Dell въведе нова категория мобилни работни станции с представянето на 15-инчовия Dell Precision M2800. Този модел осигурява ISV сертифицирано и оптимизирано изпълнение и надеждност на изключителна цена. Dell Precision M2800 помага да се преодолее пропастта между лаптопите от бизнес клас и мобилни работните станции чрез предлагането на достъпна ISV-сертифицирана система с професионални графични карти и процесори. Инженери, дизайнери и видео редактори вече имат достъп до най-подходящия инструмент за изпълнение на техните критични функции със скоростта, прецизността и надеждността, които са характерни за работната станция Dell Precision.

"Dell намери начин да промени пазара, премахвайки бариерите пред определени клиенти, които сe нуждаят от представяне, характерно за работните станции, но разполагат с ограничен бюджет", каза Jon Peddie, президент на Jon Peddie Research. "M2800 дава сериозна възможност за справяне с пропуските в предоставянето на една работна станция от entry-level ниво. Същевременно този модел предлага силно представяне и ISV сертификации, за да отговори на критичните приложения, на много добра цена".

Предлагайки изпълнение, характерно за работна станция, но в мобилен форм-фактор, Dell Precision M2800 може да бъде конфигуриран с четвърто поколение Intel Core i5 и i7 процесори, AMD FirePro W4170M графична карта (с 2GB GDDR5 видео памет), до 16GB оперативна памет и до 1TB сторидж. С този хардуер може да се стартират интензивни натоварвания с графични обработки и обработка с данни както в офиса, така и на място на място при клиента. Предоставяйки детайлност за работата, Dell Precision M2800 предлага 15,6- инчов UltraSharp дисплей, който идва в HD или FHD (1920 х 1080) резолюция. Освен това новият продукт осигурява поддръжка на работа с няколко монитора и докинг станция, за да се опрости преходът от мобилното работно пространство към настолното.

За увеличаване ефективността на CAD системите, създаването на дигиталното съдържание и на софтуера за редактиране, моделът M2800 ще бъде ISV сертифициран за водещите приложения, като Autodesk AutoCAD, Inventor и Revit, Dassault Systèmes Solidworks, PTC Creo и др. В допълнение M2800 идва с Dell Precision Performance Optimiser (DPPO), който автоматично регулира настройките на системата за оптимизиране на специфични приложения.

M2800 ще бъде на разположение на клиентите и търговските партньори в световен мащаб през тази пролет, а ценообразуването по региони ще бъде ясно през следващите седмици.

За допълнителна информация посетете www.dell.com/precision-m2800.

"Много дизайнери и инженери не са използвали пълния потенциал на своя професионален софтуер, защото са използвали бизнес или потребителски клас PC-та вместо работни станции", каза Andy Rhodes, изпълнителен директор на Dell Precision workstations. "Ние запълваме тази празнина чрез въвеждане на нова мобилна работна станция на цена, която позволява на повече на професионалисти и студенти да подобрят работата със своя софтуер независимо къде се намират".

За Dell

Dell Inc. (NASDAQ: DELL) се вслушва в клиентите си и създава иновативни технологии и услуги, които им позволяват да постигат повече. За повече информация посетете www.dell.com.

 реклама