Dell представиха още по-мощни работни станции от серията Precision  5

Клиентите на компанията могат да дават живот на проектите си в области като дизайн и анимация още по-бързо
по статията работи: Теодора Пенева
Dell представиха още по-мощни работни станции от серията Precision
Снимка: Dell

Dell анонсира разширението на портфолиото си от работни станции с моделите Dell Precision M4800, M6800, T3610, T5610 и T7610, проектирани така че безпрепятствено да работят с творчески, инженерни, научни и други професионални приложения. Оборудвани с последно поколение процесори, графични решения, дисплеи и технологии за съхранение на данни, новите системи демонстрират стремежа на компанията да предоставя ненадминати възможности, които всеки професионалист изисква, за да създава и реализира бързо иновативните си идеи.

Ghost Town Media, компания, осъществяваща пост-продукционна дейност, залага на последните технологични решения, за да се задържи на върха в тази индустрия, създавайки уникални продукти – от музикални клипове до специални ефекти за бъдеши филми. "Последният ни проект работи с по-тежки графични приложения, така че със сигурност се нуждаем от мощен процесор и бързина", обяснява  Брандън Парвини, криейтив директор на  Ghost Town Media. "За целта се спряхме на най-новите мобилни работни станции Dell Precision с професионални графични карти NVIDIA Quadro, тъй като установихме, че работят с невероятна скорост, което осигурява още по-висока производителност и позволява комплексни 3D сцени да бъдат създадени за минути вместо за часове”.

Най-мощните мобилни работни станции на пазара

С новите си мобилни  работни станции Precision M4800 и M6800 Dell e първата компания, която въвежда 15.6-инчовия Quad HD+ IGZO панел на пазара на работните станции; с по-висока резолюция от тази на the Apple MacBook Pro Retina дисплея. Те са и единствените, които предлагат алтернативен 10-пръстов Wacom мултитъч на 17.3-инчов дисплей за интуитивен контрол и взаимодействие с криейтив и дизайн приложенията. Dell са също и първите, които предлагат WiGig безжична докинг технология и подобрени аудио параметри чрез WAVES MaxxAudio Pro.

Новите работни станции на Dell също така разчитат на четвърто поколение Intel Core i5 и i7 процесори с опции за надграждане до Core i7 Extreme Edition, с до 16GB¹ оперативна памет при 1866MHz тактова честота и AMD FirePro и NVIDIA Quadro професионални графични карти, с до 8GB графична памет на M6800¹, конфигуриран с NVIDIA Quadro K5100M – за осъществяване на сложни 3D решения.

Двете работни  станции изненадват с целодневен живот на батерията², втора батерия, нови AMD Enduro и NVIDIA Optimus, и водещи решения за в областта на сигурността, криптирането и антивирусната защита.

 реклама