Dell отключва нова ера в Open Networking модела

Dell подписа риселърско споразумение с Cumulus Networks като първия член на широката екосистема за създаване на отворени мрежови решения
по статията работи: Данаил Казаков
Dell отключва нова ера в Open Networking модела

Dell днес демонстрира поддръжка за отворения мрежови модел чрез изграждането на първата глобална end-to-end технологична компания. По този начин технологичният гигант дава възможност на клиентите си, включително доставчици на облачни услуги и Web 2.0 компании, да избират операционни системи на трети компании, приспособявайки мрежите си за специфични нужди на техните приложения. В тази връзка Dell обяви риселърско споразумение с Cumulus Networks – производител на първата Linux операционна система за отворени мрежови усройства – за поддръжка на нов дезагрегиран мрежови модел за техните комутатори с фиксирана конфигурация.

Нова ера в Open Networking – дезагрегиран мрежови модел

Визията на Dell за мрежовия модел в новия център за данни е отворена екосистема, в която клиентите могат да избират богат набор от различни индустриално стандартизирани мрежови механизми, мрежови приложения и мрежови операционни системи, за да посрещнат нуждите на бизнеса.

За последните 20 години мрежовата среда в центъра за данни беше с йерархия на три нива, която е изградена за превиртуализарани внедрявания на клиент сървъри, използвайки комутатори, базирани на шасита.

Новите динамики, носени от софтуерно-дефинирания мрежови модел и мобилността на виртуалните машини, променят мрежовите модели от Север-Юг в Изток-Запад, в облачен компютинг и в обединяването на ресурсите и нуждите за сървърна автоматизация. Така Dell може да помогне на пионерите в Ethernet fabric модела да използват комутатори с фиксиран форм-фактор. Анализаторите от Gartner смятат:

  • Ethernet fabric e най-добре позициониран да отговори на нуждите от опростяване и автоматизиране на физически комитуруемите мрежи, които мрежовите специалисти ще посрещнат в най-близко бъдеще.1
  • Новите устройства в ядрото на мрежата с малък форм-фактор позволяват на мрежовите инженери да намалят капиталовите стойности от 30 процента до 70 процента и да съхранят 30% или повече от оперативните разходи в сравнение с комутаторите, които са базирани на шасита.2

Дезагрегираният мрежови модел е следваща стъпка в иновацията на Dell от софтуерна кледна точка. Ползите и стойността от този мрежови модел включват:

  • Най-добрия по рода си мрежови модел за работни натоварвания, приложения и други мрежови нужди, включително оркестрация, автоматизация и мониторинг;
  • Съвместим компютинг и мрежови модел с опростено разгръщане и оперативен модел;
  • Механизъм за решения за центрове за данни с отворен код с бързи за разгръщане и базирани на стандарти иновации.

Dell и Cumulus Networks помагат на бизнеса да възприеме Open Networking

Dell обяви риселърско споразумение с Cumulus Networks като тяхно първо партньорство в екосистема, целяща да се запълни една празнина в модела на софтуерно-дефинирания център за данни. Dell ще започне да предлага Cumulus® Linux® мрежова операционна система като опция за своите Dell Networking S6000 и S4810 top-of-rack комутатори.

Dell и Cumulus Networks създадоха следните ползи за клиентите:

  • Бързина – устройства с висок капацитет, безпрецедентно съотношение цена-изпълнение, бързо развитие на иновациите;
  • Леснота – опростена мрежова автоматизация, съвместими инструменти за мрежова работа и компютинг, гъвкави решения;
  • Достъпност – помагайки за редуциране на оперативните и капиталови разходи, разчупвайки модела за придържане към даден вендор, присъединявайки огромна екосистема за Linux приложения.

Dell предоставя поддръжка на:

  • Спечелилите награди Ethernet комутатори с модерни, архитектури с фиксиран форм-фактор;
  • Завършени решения за центрове за данни с общи придобивания, разгръщане и оперативни модели от един вендор за сървър, сторидж и мрежови решения – глобална дистрибуция и осъществяване;
  • Глобални услуги с една точка за контакт;
  • Мрежова експертиза в pre- и post-продажбите scenarios включително планиране, разгръщане и услуги за поддръжка.

За Dell:

Съобразявайки се изцяло с изискванията на клиентите, Dell Inc. предоставя иновативни технологии и услуги, както и силата за повече постижения. Научете повече на www.dell.com.

 реклама