Dell Software отговаря с иновации на предизвикателствата, свързани с BYOD, Big Data и сигурността

С Dell EMM, клиентите могат да вземат предимство пред своите конкуренти с използването на интегрирани мобилни решения за сигурно управление на крайните точки на устройствата и работно пространство
по статията работи: Петя Бързилска
Dell Software отговаря с иновации на предизвикателствата, свързани с BYOD, Big Data и сигурността
Снимка: sxc.hu

Dell Software обяви нови решения и технологични интеграции, които заедно с мобилните/BYOD предложения на Dell предоставят инструменти за повишаване на работната продуктивност плюс сигурен контрол върху корпоративните активи.

Управление на корпоративната мобилност

Dell създава на базата на по-ранни анонси унифицирани решения за мениджмънт на мобилните  устройства (mobile device management – MDM), мениджмънт на мобилните приложения (mobile application management – MAM) и порт за отдалечен сигурен достъп (Secure Remote Access gateway) в лицето на SonicWALL/SRA за създаването на сигурна крайна точка.

Разработени заедно, тези компоненти включват решение за управление на корпоративната мобилност от край до край, посрещайки най-големите предизвикателства на корпоративните потребители в отношението с "Bring your own” или Choose your own” средите. Това предлага съчетани технологии за сигурност от световен клас, нови приложения за дигитално работно пространство и гъвкав модел на разгръщане с мобилни услуги. По този начин ще се помогне да се повиши стойността. Dell EMM предоставя информационни технологии позволяващи цялостно конфигуриране и дефиниращи сигурност и политики за съответствие за iOS и Android смартфони; Windows, Android и iOS таблети; Linux, Mac и Windows лаптопи и настолни машини; както и тънки и нулеви облачни клиенти.

• Днес, компаниите използват отделни, често несвързани продукти за сигурност, мрежови услуги, мениджмънт на софтуер и хардуер през различни ОС платформи

• С Dell EMM, клиентите могат да вземат предимство пред своите конкуренти с използването на интегрирани мобилни решения за сигурно управление на крайните точки на устройствата и работно пространство, докато същевременно се осигури отличен нулеви облачни клиенти.

– Dell EMM включва стратегическо IP от Dell SonicWALL, Dell Credant, Dell KACE и Dell Wyse, за да се предложат няколко неща: сигурност и криптиране, мениджмънт на политики, възможност за потребителското самообслужване и изисквания за доклади за съответствия. Резултатът е изцяло обновено мобилно решение, което повишава сигурността на данни и работната продуктивност в мобилна среда.

– Dell EMM има вграден сигурен отдалечен достъп от SonicWALL SRA (Secure Remote Access) и криптиране от Dell Data Protection| Encryption за да се осигури повишена защита и по-– Dell EMM също включва Dell Data Protection I Virtual Edition, сървър за виртуален мениджмънт и конзолно приложение за VМware, което позволява на клиентите лесно и бързо да разгърнат и управляват защитата на крайната точка.

– Dell EMM включва приложения за работното пространство, за по-лесен BYOD мениджмънт и сигурно приспособяване. За смартфони и таблети, които са притежание на служителите, Dell Mobile Workspace дава на потребителите сигурен достъп до корпоративните данни и инструменти за продуктивност, включително имейл, календар, контакти сигурен мобилен браузер и сигурен локален файлов explorer. За РС-та и Мас-ове, които са притежание на служителите, Dell Desktop Workspace предлага сигурен Microsoft Windows имидж, който  може да се интегрира безпроблемно със съществуващата ИТ инфраструктура.

– За устройствата, които са собственост на дадена компания, Dell предлага сигурност, управляема среда за всички крайни точки, позволявайки на потребителите да виждат всички техни устройства и да опростят мениджмънта на системите.

• Dell EMM ще се продава като годишен софтуерен абонамент лиценз, стартирайки от Q1 в САЩ и Канада.

Портфолиото Connected Security на Dell предлага широк набор от решения за сигурност,. Те пзоволяват да се свържат и защитят потребителите от крайната точка, през центъра за данни, до облачната платформа. Решенията лесно се скалират с бизнеса на потребителите и предоставят дълбочина от функции. Тази година на Dell World Conference, Dell обяви, че ще продължи иновациите и напредъка на своята стратегия за сигурност, които са свързана със следните основни етапи.

• Мрежова сигурност от Dell SonicWALL, сигурен мобилен достъп в комбинация с решения за имейл сигурност. По този начин ще се допринесе по-голяма информираност за SonicWALL Global Response Intelligent Defense (GRID) мрежата на Dell, която събира данни от милиони сензори и информира действащата защита срещу увеличаващите се заплахи в свързаността.

• Интеграцията на Dell™ Enterprise Single Sign-on с решението Mobile Clinical Computing на Dell предоставя на корпорациите единствена възможност за вписване, която е оптимизирана за уникалните нужди на средите в здравеопазването.

• Интеграцията на Dell™ Defender Dell™ SonicWALL Secure Remote Access опростява разгръщането на двуфакторната автентификация със Secure Sockets Layer виртуална частна мрежа (SSL VPN).

• Новата интеграция между Defender и Dell Cloud предоставя двуфакторна автентификация за администраторите управляващи облачните инстанции на Dell.

• Връзката на Dell KACE K1000 Systems Management Appliance с технологията от Dell Authentication Services опростява операциите с позволяване на Active Directory-базирано вписване за KACE крайни потребители и администратори, които сега могат да използват едно акредитиране и парола, за да влязат в Active Directory само веднъж.

• Сега обявената Dell™ InTrust 10.7 интеграция с Dell SecureWorks обогатява SIEM с подавания на интелигенти данни, които вземат важни аспекти на потребителската активност в Windows системи, засичайки вътрешни заплахи за по-малко време и с по-мално натоварване.

• Връзката на Privileged Password Manager и Privileged Access Suite for Unix с новия InTrust позволява на организациите да корелират с привилегировани активности на потребителите с техните основни активности за пълна визия за това какво те правят с техния достъп.

 реклама