D-Link разширява портфолиото си от безжични точки за достъп на бизнеса

Новата точка за достъп DAP-2695 предлага гигабит Wi-Fi и PoE поддръжка
по статията работи: Данаил Казаков
D-Link разширява портфолиото си от безжични точки за достъп на бизнеса

D-Link, водещ производител на професионални мрежови решения, разширява продуктовото си портфолио с новата точка за достъп DAP-2695 Wireless 11ac. Този нов продукт предлага на компаниите двубандова безжична свързаност с гигабитова скорост. Устройството работи на 2.4GHz и 5 GHz едновременно и осигурява скорости до 1300 Mbps. За постигане на максимална гъвкавост и скорост на трансфер, DAP-2695 предлага четири различни режима на работа, които предоставят оптимално безжично покритие за всяка област на приложение. DAP-2695 вече се предлага и на българския пазар.

"Досега внедряваната 11ac технология бе използвана предимно в дома или в малки офиси. Новият стандарт носи огромен потенциал за средните и големи компании, дори и при съществуващи безжични среди," каза Тарик Ердемир, директор "Продуктов маркетинг" за D-Link Германия. "Wireless AC означава, че компаниите се възползват не само от повишена производителност, но и получават значителна гъвкавост, когато се налага да внедряват нови или допълнителни разработки. Ето защо ние вече предлагаме решения, които позволяват на клиентите ни да разширят съществуващата си безжична среда към новия стандарт."

Точка за достъп DAP-2695 Wireless AC – Основни функции

  • До 1300+450 Mbps (Wireless AC1750)
  • Четири режима на работа: точка за достъп (AP), безжична система за дистрибуция (WDS), WDS с AP, клиент
  • 2.4GHz и 5 GHz честотeн обхват, 3Tx3R антени, едновременна работа
  • Поддръжка за стандартите 802.11a/b/g/n/ac
  • 2 x 10/100/1000Mbps Ethernet порта с PoE поддръжка
  • Управление: HTTP, secure HTTP (HTTPS), Telnet, Private MIB, Secure (SSH) Telnet, AP Manager II, AP array, D-View 6.0
  • Повишени функции за сигурност: WPA/WPA2 (версии за лично и фирмено ползване), поддръжка на TKIP и AES, Microsoft Network Access Protection (NAP) за персонализиране на мрежов достъп на няколко нива, SSID broadcast активиране/деактивиране, откриване на неоторизирани точки за достъп, филтриране по MAC адрес
  • Масивен метален корпус
  • Скоби за монтаж на стена

Бързи и стабилни връзки благодарение на двубандовата функционалност

DAP-2695 предлага максимални нива на трансфер на данни до 450 Mbps в 2.4 GHz честотната лента и 1300 Mbps в 5 GHz честотната лента. Функциите Wi-Fi Multimedia (WMM) и Quality of Service (QoS) правят това устройство идеалната точка за достъп за аудио, видео и гласови приложения. Когато се активира QoS, трафикът от данни от видео с висока резолюция и VoIP приложения автоматично се приоритизират. Функцията за балансиране на натоварването с насочване на честотната лента осигурява много стабилна връзка. Когато това се налага, тази функция позволява да се пренасочат уайърлес клиенти, които поддържат и двете честоти в по-малко натоварената 5 GHz лента, където могат да постигнат максимална производителност. Това гарантира балансиране на натоварването между двете честотни ленти.

Възможност за гъвкаво приложение

DAP-2695 поддържа всички основни безжични стандарти, което гарантира съвместимост с всички по-стари използвани устройства. В зависимост от изискванията, DAP-2695 може да бъде конфигуриран като точка за достъп, безжична система за дистрибуция (WDS) с точка за достъп, WDS/Bridge (без AP излъчване) и безжичен клиент благодарение на множеството си режими на работа. По този начин, винаги е възможно постигането на оптимална мрежова производителност. Освен това, PoE функционалността (Power over Ethernet) позволява DAP-2695 да бъде инсталиран на места, където не са налични електрически контакти.

Обширни функционалности за безжична сигурност

DAP-2695 има множество функции за криптиране, като WPA и WPA2 плюс вграден радиус сървър за безжични клиенти, за да може да се изгради сигурна и надеждна безжична мрежа. Новият модел също поддържа и функцията Network Access Protection (NAP). Това означава, че администраторите могат да приспособят мрежовия достъп спрямо нуждите на конкретния клиент.

 реклама