Continental и IBM ще развиват автомобилните технологии на бъдещето

Компаниие обявиха споразумение за сътрудничество при изграждане на автомобилни решения за "свързаност"
по статията работи: Ралица Стоянова
Continental и IBM ще развиват автомобилните технологии на бъдещето
Снимка: BMW

Водещия доставчик на технологии за автомобилната индустрия Continental и технологичния лидер IBM обявиха споразумение за сътрудничество при изграждане на автомобилни решения за "свързаност” по време на най-голямото автомобилно изложение в Европа – Frankfurt Motor Show (IAA), провеждано от 12-и до 22-и септември.

В основата на споразумението е развитието на облачна платформа, която ще позволи на автомобилните производители да доставят голям кръг от услуги за автомобила като дистанционно софтуерно обвновяване и способност за контрол на автомобила по интернет, елиминирайки по този начин скъпи и некомфортни посещения в сервиз.

Д-р Елмар Дегенхарт, Председател на изпълнителния съвет на Continental, отбеляза: "Смятаме, че изграждането на бъдещето на автомобила е много сложен процес и изисква силни партньорства с водещите технологични компании. В лицето на IBM ние имаме като партньор един от водещите световни технологични лидери и вярваме, че заедно можем да доставим сигурни, устойчиви и напълно свързани автомобилни решения за нашите глобални клиенти”. "IBM е лидер при работа с "големи данни” и облачните технологии. Компанията има необходимите способности за обработване и анализ на големи количества данни, на основата на които да правим последващо предвиждане при голяма честота и бързина. Опитът на IBM в облачно базирани платформи и изграждане на вградени системи, комбинирано с нашият опит в автомобилната електроника, създават основата за ново поколение от интелигентни "свързани” автомобили.”, поясни д-р Дегенхарт.

Дирк Волсшлегер, Генерален директор Глобална Автомобилна Индустрия в IBM, отбеляза: "Реализирането на идеята за напълно "свързания” автомобил изисква технологични способности и познание за големи данни, "вграден интелект” и способността да доставиш услуги през високо скалируема облачна платформа. Като иноватори в нашите области, Continental и IBM ще ускорят сливането между автомобилната и технологична индустрии, позволявайки по този начин на автомобилните производители да интегрират персонализирани мултимедийни и мобилни услуги, инфотейнмънт и управление на потока на автомобили за създаване на наистина "свързан” автомобил.” "Днешните автомоблни потребители променят виждането си за своите мобилни нужди и очакват автомобилите им да имат същите способности и удобства както останалите "умни” устройства. Това означава, че шофьорите не търсят единствено качество, сигурност или надеждно представяне, но и виждат автомобила като високо персонализиранo продължение на техния дигитално свързан свят”, допълни г-н Волфсшлегер.

"В следващите години, три значими иновации ще формират технденциите в автомобилната индустрия: автоматизирането на автомобила, електрифицирането на автомобила, и неговата свързаност.”, обясни д-р Дегенхарт. "Новият дигитален свят дава мощен стимул за всяка от тези тенденции. Автомобила не само ще бъде свързан с интернет, той ще бъде част от него. Свързаната, "интелигентна” мобилност дава огромен потенциал за иновации и ще позволи нови функции за шофьорите. Те ще включват базирано в облака гласово разпознаване, обмяна на данни за трафик в реално време и "предвиждащо” шофиране, основано на онлайн и навигационна информация. Като резултат, автомобилите на бъдещето ще станат още по-безопасни и ефикасни”.

"Предвиждащото” шофиране ще бъде реализирано от Continental и IBM чрез следващо поколение платформа за "електронен хоризонт”, която реално ще довете до автоматизираното управление. Автомобили с вградени сензори не само ще приемат данни, но и ще предават информация като местоположение и скорост към облака, където данните ще бъдат обработвани, анализирани и ще бъдат използвани за основа за решения. Резултата ще бъде карта в реално време, която ще позволи на автомобила буквално да "погледне зад ъгъла”.

 реклама