Comverse откри в България нов развоен и ескпертен център

Стотици български ИТ специалисти ще развиват новите продукти и ръководят проектите на Comverse в Европа, Близкия изток и Африка
по статията работи: Георги Георгиев
Comverse откри в България нов развоен и ескпертен център
Снимка: Comverse

Световният лидер в производството на софтуерни решения за телекомуникационния сектор Comverse откри днес в България своя нов развоен и експертен център - Comverse Center of Excellence. Г-жа Анна Янева, заместник-министър на икономиката и енергетиката и г-н Дени Бернар, старши вицепрезидент в Comverse откриха днес на официална церемония високотехнологичния център.

Компанията планира да създаде стотици работни места за най-висококвалифицираните български ИКТ специалисти – програмисти, софтуерни инженери и консултанти, които ще управляват проектите на Comverse в целия район на Европа, Близкия изток и Африка.

"ИТ индустрията е един от секторите с висока добавена стойност, който създава високо платени работни места и се развива устойчиво въпреки икономическата криза. Секторът ни позволи не само да развием, но и да дадем възможност на много български специалисти да работят в страната. Ние, от Министерство на икономиката и енергетиката ще продължим да насърчаваме инвестиции като тази на Comverse, създавайки по-добри условия за компаниите, като подобряваме връзката между образование и реализация на младите и квалифицирани българи на пазара на труда.”, отбеляза по време на церемонията г-жа Анна Янева, заместник- министър на икономиката и енергетиката.

"Най-добрият начин за една глобална компания като Comverse да отговори на нуждите на своите клиенти е да бъде близо до тях – не само при реализация на проектите им, но и при развитие на най-подходящите за техния бизнес технологии и решения.”, отбеляза г-н Дени Бернар, старши вицепрезидент и управляващ директор на Comverse за Европа, Близкия изток и Африка. "Ние избрахме България заради близостта на страната до нашите стратегически пазари и достъп до огромнен брой от отлично подготвени професионалисти, с който регионът е известен.”, допълни г-н Бернар.

Центърът в България е регионален оперативен хъб на Comverse за предоставяне на услуги и се фокусира върху всички аспекти на разработка и внедряване на иновативни софтуерни решения на компанията в Европа, Близкия изток и Африка, като бизнес системи, платформи за управление на клиенти, услуги с добавена стойност (центрове за SMS, MMS и гласова поща) и дигитални услуги. Той е ключов за дейността на Comverse и
ще бъде подпомаган от сходни центрове на компанията по света.

"Със създаването на развойния и експертен център на Comverse в България, днес ние не само поставяме българския ИKТ талант на световната карта редом до водещи в света технологични държави като САЩ и Израел, но и поемаме голяма отговорност да оправдаем гласуваното ни доверие.”, отбеляза г-н Мирослав Младенов, генерален директор на Comverse в България.

В развойния и експертен център на Comverse вече работят над 100 висококвалифицирани български ИТ специалисти, като според първия етап от изграждането на центъра, те трябва да достигнат над 200 души.

 реклама