Citroën DS5 с награда от Top Gear

Моделът се отличи със своя аеродинамичен стил, вдъхновено от авиацията купе, луксозна изработка
по статията работи: Нели Минчева
Citroën DS5 с награда от Top Gear
Снимка: Citroen

В рамките на две години Citroën лансира три уникални модела от линията DS, които напълно съответстват на философията на марката - Créative Technologie.

Успехът на гамата DS е засвидетелстван от многобройните международни награди на DS3, DS4 и DS5, който получи наградата "Семеен автомобил на годината” от списание Top Gear.

Citroën DS3, първият представител на линията DS, спечели две награди в Германия през ноември. Стилният мини автомобил с множество възможности за персонализация и голяма притегателна сила получи наградата "Auto Trophy 2011” в категория "Importer” от читателите на Auto Zeitung. В същото време, DS3 Racing получи наградата "Най-добър спортен автомобил” от читателите на Auto Bild.

След отличията "Най-красив автомобил на годината” и "Най-красив интериор”, които получи по-рано тази година на Международен автомобилен фестивал Париж, Citroën DS4 получи награда и в Италия. Вторият автомобил от линията DS спечели наградата Европейски автомобил на годината 2012, едно от най-престижните отличия на италианската преса.

DS4 спечели и Златен волан в категория "Компактни автомобили” от читателите на полското автомобилно списание Auto Świat.

Citroën DS5 получи наградата "Семеен автомобил на годината” от списание Top Gear. Моделът се отличи със своя аеродинамичен стил, вдъхновено от авиацията купе, луксозна изработка и иновативна хибридна дизелова технология.

Задвижван от иновативна технология, DS5 Hybrid4 спечели и престижната награда "Goldenes Lenkrad” (Златен волан) в категория "Околна среда”, която се връчва от списания Auto Bild и Bild am Sonntag.

Отличието, наричано още "Зелен волан”, се дава за най-добри иновации в областта на екологията през годината и подчертава качествата на технологията Hybrid4, която предлага 200 конски сили, четири задвижващи колела, разход на гориво 3.8 л/100 км и емисии на CO2 от 99 гр/ км.

Уеб сайтът на CITROËN DS5 (www.ds5.Citroën.com), създаден с най-доброто от технологията HTML 5, спечели международната награда за уеб дизайн Favourite Website Award (FWA). Това отличие е доказателство за креативността и качеството на онлайн присъствието на марката.

 реклама