Business Intelligence оптимизира управленските решения в Интерснак България

Интерснак избра решение, внедрявано от Балкан Сървисис, защото наличието на достоверна и навременна информация е изключително важно
по статията работи: Нели Минчева
Business Intelligence оптимизира управленските решения в Интерснак България
Снимка: Балкан Сървисис

Нарастващият обем на продажбите и продуктовата гама, както и големият брой търговци и клиенти, водят до нуждата от решение, позволяващо бърз и лесен достъп до цялата необходима управленска информация, обединена в едно специализирано за тази цел приложение.

Това е причината водещата компания за бързооборотни стоки Интерснак да заработи с Business Intelligence системата QlikView. Системата бе внедрена от българската консултантска компания Балкан Сървисис, като това бе 50-ият клиент на компанията в България, избрал Business Intelligence платформата QlikView.

Интерснак България е част от германската Intersnack Group. Групата на Intersnack e утвърден лидер в сектора на чипс, ядки, солени печива и специалитети с пазарни позиции в 32 европейски страни. В България компанията е пазарен лидер в пазара на солени снаксове с марките Chio Chips, Chipi, Pomber, както и водеща компания в пазара на чипс.

"Интерснак избра решение, внедрявано от Балкан Сървисис, защото наличието на достоверна и навременна информация е изключително важно условие за ефективно управление на една компания по време на криза. Затова качествено и бързо изграждане на BI решение беше един от основните приоритети при започване на работата ми в Интерснак през 2011 г.” – посочи Янко Кръндаров, Генерален мениджър на Интерснак за България, Сърбия и Македония.

Консултантите на Балкан Сървисис съвместно с мениджмънта на Интерснак България създадоха приложение, което зарежда данни от няколко основни системи на компанията: Microsoft Dynamics Navision, мобилни устройства на търговците, информация за бюджети, цели и др. Благодарение на няколко специализирани dashboard-а (синтезирана, графично представена информация, ключови показатели и справки), потребителите от различни отдели могат лесно да следят цялостното представяне на компанията, ключови показатели за дейността и с няколко кликвания да направят детайлен анализ до най-ниско ниво.

Изградените dashboard-и дават възможност за незабавно откриване на отклоненията от желаната посока за развитие, както и причините довели до тези отклонения. Това дава възможност на мениджърите за бързо вземане на ефективни решения, базирани на точна и навременна информация в динамична среда.

Допълнително разработена функционалност на приложението е оптимизацията и анализа на мобилната търговска дейност и цялостното планиране и следене на маршрути.

"Изграденото от Балкан Сървисис решение, помага за непрекъснато повишаване на ефективността на изградената ни търговска мрежа – най-важния актив на компанията” - заяви Николай Апостолов, Директор продажби в Интерснак България.

Повече за Балкан Сървисис

Балкан Сървисис ООД (http://balkanservices.com/) предлага консултантски услуги в сферата на приложенията за управление на бизнеса с акцент върху ERP (Enterprise Resource Planning), BI (Business Intelligence) и CRM (Customer Relationship Management), както и специализация в изготвянето и управлението на европейски проекти за внедряване на ИТ системи и решения.

Компанията предлага BI решението QlikView в България от 2006 г. и вече има 50 клиента и над 100 успешни проекта, както у нас, така и в цяла Европа, в сферата на производство, дистрибуция, продажби на едро и дребно, банки, застрахователни, лизингови и др. финансови компании. Клиенти, в които екипът на Балкан Сървисис е внедрил Business Intelligence решения, са: Coca-Cola Hellenic, Happy Bar & Grill, Фикосота, CBA, ТехноМаркет, Multirama, Amperel, Елгека Ферфелис, Piraeus Bank, Raiffeisenbank, UniCredit Leasing, ЦКБ Сила, Emporiki Bank, Fibank, Бони, Danone, Top Drinks, Монбат, Дарко, Оргахим, ОМК и др. За повече информация: www.businessintelligence.bg.

Продуктовото портфолио на компанията включва също Atlantis ERP – цялостно решение за планиране и управление на фирмени ресурси, Microsoft CRM – цялостно решение за управление връзките с клиенти интегрирано с решение за мобилни продажби и др.

Балкан Сървисис ще организира обучение по Business Intelligence на 29 февруари. Повече информация има тук: http://balkanservices.com/events_news.php?id=events&year=2012

 реклама